Hürriyet yazarı Şener: Bu tiyatro Demirtaş'ı parlatma projesidir

Nedim Şener, bugün kaleme aldığı köşesinde Selahattin Demirtaş'ı parlatmak için elinden geleni yapanlara çok sert çıktı. Şener, "

15 Ocak 2020 Çarşamba 16:16
Hürriyet yazarı Şener: Bu tiyatro Demirtaş'ı parlatma projesidir

Hürriyet yazarı Nedim Şener bugünkü yazısında terör suçlusu HDP eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yapılan güzellemelere, CHP ve HDP ortaklığına sert tepki gösterdi. 

 

 

CHP, İP VE HDP ORTAKLIĞINI GENEL SEÇİME TAŞIMA PROJESİDİR

Selahattin Demirtaş’ın yazdığı bir tiyatro oyunu, CHP’li ve HDP’lilerin katılımı ile sahnelendi. Oyundan çok ön sırada oturan izleyiciler tartışıldı.

 

 

Bu, CHP ve İP’nin oluşturduğu, HDP’nin de desteğiyle yerel seçimlerde aldığı sonucun genel seçimlere taşınma projesidir. Burada sorun olansa bunu gizleme çabalarıdır.

"HDP ÖCALAN'IN 20 YILLIK PROJESİ"

Proje ise partilerin oy oranlarının toplamına dayalı basit bir matematik hesabına dayanıyor. Ama olay demokrasi, hukuk, kitap, şiir, tiyatro ile ambalajlanıyor. O yüzden bu tür fotoğrafa “gri” değil “siyah” ve “beyaz” olarak bakılmalı. Çünkü Demirtaş’ın arkasındakiler öyle bakıyor. Yargılandığı konulara girmiyorum, sadece kamuya açık alanlarda söylediği sözleri bir kez daha hatırlatayım: “Bizim başarımız, yani HDP’nin başarısı ki, sayın Öcalan’ın çok önemsediği bir projedir. Kendisinin özellikle son 20 yılını adadığı bir projedir. Bu projenin benim şahsımda başarılı olması onu niye rahatsız etsin ki...”

"PKK SİLAHLI BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL"

 “Buna alışsanız iyi olur, çünkü biz daha başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz heykelini...”

 “Biz PKK’yı silahlı bir terör örgütü olarak görmüyoruz...”

Çünkü bu sözlerini asla geri almadı. Bu sözleri söyleyen Demirtaş, “siyah” ve “beyaz” kadar net. Sıkıntı şu: Kürt-Türk demeden, kadın-çocuk, doktor-hemşire, polis-asker, çocuk-bebek, işçi-köylü ayırmadan katleden terör örgütü PKK’ya “terörist” diyemeyen siyasetçilerle “Atatürkçü” CHP’nin bu tür bir projenin parçası haline getirilmesi.

"DEMİRTAŞ'I PARLATMA İŞİNİ ÜSTLENMİŞLER"

Bu amaçla da Demirtaş’ı parlatma işini üstlenmwişler.

Oysa Demirtaş hâlâ PKK’nın kanlı eylemlerini kınamadı, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın adını “sayın” demeden ağzına alamadı. PKK’ya “terör örgütü” demedi. Yoksa dedi de biz mi duymadık?

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63