İngiltere'den Rumları çıldırtan cevap!

Rumların Doğu Akdeniz'de tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge ile ilgili 'egemenliği şaibeli bölge' açıklaması, Rum lider Nikos Anastasiadis'i çileden çıkardı.

16 Mayıs 2019 Perşembe 07:19
İngiltere'den Rumları çıldırtan cevap!

Her fırsatta Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet eden Rumlar, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yapacağı sondaj çalışmalarında İngiltere'den istediği cevabı alamadı.

 

ÇİLEDEN ÇIKARAN CEVAP

İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan´ın, Rumların Doğu Akdeniz'de tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ile ilgili "Egemenliği şaibeli bölge" demesi, Rum kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'i çileden çıkardı. Rum medyasına göre; İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan'nın açıklamalarından 'büyük rahatsızlık duyan' Anastasiadis, "Sir Duncan eskiden de kabul edilemezdi, şimdi de öyle. Bu konuda İngiltere Başbakanı Theresa May nezdinde girişimde bulunacağım." dedi.

"EGEMENLİĞİ ŞAİBELİ BÖLGE"

Tartışma; Londra'da Avam Kamaras'ında Rum kökenli İngiliz İşçi Partili Milletvekili Pambos Haralambus'un, İngiltere Dışişleri Bakanlığı´nın Türkiye´nin Doğu Akdeniz´de petrol ve doğalgaz sondajına başlama kararını kınamasını istemesiyle başladı. Haralambus, Türkiye'nin Fatih gemisinin de geri çekilmesi gerektiğini iddia etti.

Doğu Akdeniz'de çatışma riski olduğunu öne süren Haralambus'a, İngiltere'nin Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan cevap verdi. Sir Duncan, "Türkiye'nin Londra Büyükelçisi ile bir araya gelerek, çok yapıcı bir görüşme yaptım. Birleşik Krallığın tutumu, BM Deniz Hukuku Sözleşmesi uyarınca; egemenliği şaibeli olan herhangi bir yerde sondaj yapılmaması gerektiği şeklindedir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63