İstanbul Boğazı'nda korku dolu anlar

İstanbul Boğazı'nda makine arıza nedeniyle sürüklenen gemi korkuttu. Gerekli kontroller yapıldı; herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

01 Nisan 2021 Perşembe 13:27
İstanbul Boğazı'nda korku dolu anlar

Edinilen bilgilere göre Panama bandıralı River Elbe isimli yük gemisi İstanbul Boğazı geçişi sırasında makine arızası nedeniyle sürüklenmeye başladı. Boğazda demir atan gemiye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "10.45’te Panama bayraklı River Elbe isimli kuru yük gemisi, İstanbul Boğazı Yeniköy dönüşü’nde makine arızası nedeniyle acil olarak demirlemiştir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait kurtarma römorkörleri ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiştir. Kılavuz kaptanımız gemiye çıkarılmış olup gerekli kontroller yapılmaktadır. Herhangi bir can, mal kaybı ve çevre kirliliği yaşanmamıştır" denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, İstanbul Boğazı'nda bir kuru yük gemisinin makine arıza nedeniyle sürüklendiğini, yapılan kontrollerde herhangi bir can ve mal kaybı ile çevre kirliliği yaşanmadığının tespit edildiğini açıkladı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama, “Bugün saat 10.45 sıralarında Panama bayraklı River Elbe isimli kuru yük gemisi İstanbul Boğazı Yeniköy Dönüşü’nde makine arızası nedeniyle acil olarak demirlemiştir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait kurtarma römorkörleri ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı unsurları ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiş ve yapılan kontrollerde herhangi bir can ve mal kaybı ile çevre kirliliği yaşanmadığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA DAHA ÖNCEDEN YAŞANAN KAZALAR

14 ARALIK 1960 - Benzin yüklü Yugoslav tankeri (Zoranic) ile Yunan tankeri (World Harmony) çatışması (20 can kaybı)

1 MART 1966 - Rus bayraklı, Kransky ve Lutsk tankerlerinin Boğaz'da çatışması

12 NİSAN 1979 - Romanya bayraklı tanker Independenta ve Yunan bayraklı kuru yük gemisi Evriyali çatıştı. 43 mürettebat hayatını kaybetti. 75.000 ton ham petrol denize dökülerek çevre felaketine neden oldu. Boğazdaki yangın 27 gün sürdü. Denize akan ham petrol aylarca bir tabaka olarak Boğaz'da yüzdü. O dönemde deniz dibinde yaşayan canlıların ölüm oranının %96 olduğu tahmin edilmiştir. İstanbul halkı uzun süre balık yiyememiştir.

14 KASIM 1991 - Lübnan (Rabinion) ve Filipinler bayraklı (Madonna Lily) çatışması (21.000 koyun telefi)

14 MART 1994 - Gemi Nassia tankeri ile M/V Shipbroker çatışması

6 EKİM 2002 - Malta bayraklı Gotia, Emirgan İskelesine çatmıştır.

17 AĞUSTOS 2016 - Karadeniz’den gelen kuru yük gemisi, sahil güvenlik botu ile Sarayburnu açıklarında çatıştı. 4 mürettebat hayatını kaybetti.

7 NİSAN 2018 - 225 m uzunluğundaki dökme yük gemisi, Anadolu Hisarındaki Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı. 206 milyon lira maddi kayba neden oldu.

27 ARALIK 2019 - Aşiyan'da "Songa İridium" adlı kargo gemisi karaya oturdu.

KAYNAK: İHA, HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63