İsviçre'de koronavirüste hayati hata

İsviçre'de yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) öldüğü açıklanan 9 yaşındaki kız çocuğunun aslında çocuk olmadığı, 109 yaşında bir kadın olduğu ortaya çıktı. Yine Kovid-19'dan hayatını kaybeden başka bir kişinin yaşının da, "87 yerine 27" olarak yazıldığı açıklandı. Ülkede benzer hataların olup olmadığı, varsa ne kadar olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.

02 Mayıs 2020 Cumartesi 07:20
İsviçre'de koronavirüste hayati hata

İsviçre Sağlık Bakanlığı, ölen kişinin bilgilerinin sisteme girildiği sırada doğum tarihinin "1911 yerine yanlışlıkla 2001" olarak yazıldığını açıkladı.

 

Yanlışlığa "gerekçe" olarak, birçok vefat bilgisinin kurumlar arasında faksla gönderilmesi ve bu sırada çeşitli hataların olması gösterildi.

Yine Kovid-19'dan hayatını kaybeden başka bir kişinin yaşının da, "87 yerine 27" olarak yazıldığı açıklandı.

 

İsviçre'de mart ayında doktorların elektronik raporlama yapmasının istendiği ancak bilgi akışlarının hala manuel olarak yapıldığı belirtiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63