İtalya Başbakanı Draghi'nin hadsiz ifadelerine tepki yağdı!

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Başkan Erdoğan için 'diktatör' ifadesi kullanmasının ardından İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gaiani Türk Dışişlerine çağrıldı.

08 Nisan 2021 Perşembe 23:48
İtalya Başbakanı Draghi'nin hadsiz ifadelerine tepki yağdı!

İtalya Başbakanı Mario Draghi, AB'nin de 'protokole uygundu' dediği Beştepe'deki 'koltuk 'krizi' hakkında Başkan Erdoğan için 'diktatör' ifadesini kullandı.

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ GAIANI TÜRK DIŞİŞLERINE ÇAĞRILDI

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Başkan Erdoğan için 'diktatör' ifadesi kullanmasının ardından İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gaiani Türk Dışişlerine çağrıldı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT SÖZLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Atanmış İtalya Başbakanı Draghi'nin, seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, iade ediyoruz" dedi.

NUMAN KURTULMUŞ: DİKTATÖR GÖRMEK İSTİYORSANIZ MUSSOLINI'YE BAKIN

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi Sayın Cumhurbaşkanımızı kastederek söylediği talihsiz sözlerinden dolayı kınıyoruz. Sayın Draghi, bizden diktatör çıkmaz! Eğer diktatör görmek istiyorsanız tarihinize bakın, Mussolini'ye bakın" dedi.

ÇELİK'TEN HADSİZ SÖZLERE TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Sayın Cumhurbaşkanımız için kullandığı hadsiz ifadeyi şiddetle kınıyoruz. Türk-İtalyan ilişkilerinin derinliğini yansıtmayan bu açıklamayı esefle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ KALIN: BEHEMEHAL DÜZELTİLSİN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: AB Konseyi Başkanı Michel protokol düzeninde Türkiye’den kaynaklı bir sorun veya kasıt olmadığını açıklamışken, İtalya’nın atanmış Başbakanı Draghi’nin Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri hadsiz ve mesnedsizdir. Bu ifadeyi kınıyor ve behemehal düzeltmesini bekliyoruz.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63