İtalya Başbakanı'ndan Erdoğan için küstah sözler! Ankara Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

İtalya Başbakanı Mario Draghi, AB'nin de 'protokole uygundu' dediği Beştepe'deki 'koltuk 'krizi' hakkında Başkan Erdoğan için 'diktatör' ifadesini kullandı.

08 Nisan 2021 Perşembe 22:25
İtalya Başbakanı'ndan Erdoğan için küstah sözler! Ankara Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

Draghi, uluslararası basında algı operasyonuyla 'koltuk krizi' diye verilen AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Beştepe'de Erdoğan'la görüşmesindeki oturma düzeniyle ile ilgili Başkan Erdoğan için 'diktatör' dedi.

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Başbakan Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Türk Dışişlerine çağrıldı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. AB Charles Michel'ın ekibi görüşme sonrası çıkan haberlerin ardından "Her şey protokole uygundu" açıklamasını yapmıştı.

Beştepe'deki 'koltuk krizinin' perde arkası ortaya çıktı, Türkiye'den tepki

DRAGHI: BU DİKTATÖRLERE AÇIK SÖZLÜ OLMALIYIZ

Draghi "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Avrupa Komisyon Başkanı Ursula’ya davranışına katılmıyorum, Bu diktatörlere açık sözlü olmalıyız ama aynı zamanda ülkelerimizin çıkarları için işbirliği yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

AB YETKİLİSİNDEN "SORUN YOK" AÇIKLAMASI

Aslında dün Politico'ya konuşan Michel'in ekibi, "Her şey protokole uygundu" dedi. Başka bir AB yetkilisi ise, "Protokol neyse o yapıldı" demişti. 

Ancak bu konu üzerinden Türkiye'yi vurmak isteyen yabancı medya, yayınlarında gerçeği yansıtmak yerine Ankara'nın kastı varmış gibi haberler yaptı.

Libya Başbakanı Dibeybe: Türkiye önemli yer tutuyor

İtalya'da Mario Draghi yeni hükümeti kurdu

Doğu Akdeniz'de oyun değişti! Rum-Yunan ortaklığı için kötü senaryo

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63