Kanada'ya Çin kazığı! Bakan şaşkına çeviren gerçeği duyurdu

Kanada'da Çin'den geçen ay ithal edilen 1 milyon N95 tipi maskenin hatalı çıkmasının ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Çin'den satın alınan 11 milyon maskeden 8 milyonunun da standartları karşılamadığı tespit edildi.

09 Mayıs 2020 Cumartesi 21:10
Kanada'ya Çin kazığı! Bakan şaşkına çeviren gerçeği duyurdu

Quebec Eyaleti Satınalma Bakanı Anita Anand, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 11 milyon maskeden yaklaşık 1 milyonunun standartları karşılayabildiği, 8 milyonunun ise kullanıma uygun olmadığını söyledi. 

 

 

BAŞKA ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK

Anand, geriye kalan maskelerin test aşamasında olduğunu belirterek, standart dışı 8 milyon maskenin başka şekilde değerlendirileceğini kaydetti. 

 

 

Öte yandan Kanada basınında, Çin'den geçen ay ithal edilen 1 milyon N95 tipi maskenin de hatalı çıktığı haberleri yer aldı.

Federal hükümetten, konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

135 MİLYON ADET ALACAKLARDI

Federal hükümet, ülkedeki tedarikçi firmalar aracılığıyla toplam 135 milyon maske alımı için sözleşme imzalamıştı.

Kanada, salgının başından bu yana 33 milyondan fazla tıbbi malzeme satın aldı.

KAYNAK: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63