Kanal İstanbul şart mı? Bakan Kurum, merak edilenleri tek tek cevapladı!

İBB Başkanı ve muhalefetin şiddetle karşı çıktığı Kanal İstanbul'la ilgili Bakan Kurum merak edilenleri yanıtladı. "Kanal İstanbul şart mı?" sorusunu cevaplayan Kurum, "Kanal İstanbul projemiz İstanbul boğazını koruma kurtarma ve özgürlük projesi. 21 metre derinliğindeki bir kanal nasıl olur da İstanbul'daki depremselliği artırır? Arttırmaz" dedi.

03 Mart 2021 Çarşamba 00:08
Kanal İstanbul şart mı? Bakan Kurum, merak edilenleri tek tek cevapladı!

Haber Global ekranlarında gazeteci Candaş Tolga Işık, "Az Önce Konuştum" programında bu hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u konuk etti.

KANAL İSTANBUL BOĞAZI KORUMA VE KURTARMA PROJESİ

Birçok önemli konuya değinen Bakan Kurum, "Kanal İstanbul şart mı?" sorusuna da yanıt verdi. Kurum, "Kanal İstanbul projemiz İstanbul boğazını koruma kurtarma ve özgürlük projesi. İstanbul boğazında yılda ortalama 50 bin gemi geçiyor. 15 trilyon dolarlık ticaret söz konusu. Bunun yüzde 60'ı da deniz üzerinden yapılıyor. 21 metre derinliğindeki bir kanal nasıl olur da İstanbul'daki depremselliği artırır? Arttırmaz. Bunu bilimsel olarak açıkladık. Biz burada 40 milyon metrekarelik rezerv alan üretiyoruz. Riskli gördüğümüz alanları rezerv olarak kullanacağız" ifadelerini kullandı.

"YEŞİL ALANLARIMIZI KORUYACAĞIZ"

Bakan Kurum sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yüzde 3 su kaynağı proje yapıldığında gidiyor. Melen projesi yapıyoruz. Bu proje bittiğinde bu kaynağın 34 kat fazlası Melen'den İstanbul'a gelecek. Hamzalı, Pirinçli Karamandere barajları yapıldığı zaman su kaynakları ile ilgili kaybolan su kaynağının kat be kat fazlasını sağlayacağız. Yeşil alanlarımızı koruyacağız. Kanal İstanbul yapıldığı zaman depremle ilgili İstanbul'un mücadelesine çok önemli katkı sağlayacak. Ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacak. Vizyon bir projedir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63