Karadeniz'de askeri hareketlilik: Tanklar harekete geçti, Rusya'dan son dakika açıklaması

Kırım'ı işgal eden ve Ukrayna'nın doğu bölgesinde ayrılıkçıları destekleyen Rus yönetimi, son günlerdeki askeri hareketlilik hakkında açıklama yaptı.

01 Nisan 2021 Perşembe 13:43
Karadeniz'de askeri hareketlilik: Tanklar harekete geçti, Rusya'dan son dakika açıklaması

Ukrayna ile Rusya arasındaki Kırım gerilimi devam ediyor.

Moskova yönetimi son günlerde, işgal ettiği topraklara çok sayıda tank dahil askeri araç yığdı.

Bu konu ile alakalı açıklama yapan Kremlin, "Sınırdaki askeri hareketliliğimiz başka ülkeye tehdit değil, Moskova'nın güvenliğini garanti altına almak için" ifadelerini kullandı.

Türkiye dahil Batı ülkeleri, Kırım'ın ilhakını tanımıyor.

Hali hazırda Donetsk ve Lugansk kentlerindeki ayrılıkçıları destekleyen ve burada bağımsız cumhuriyetler kurulmasına ön ayak olan Moskova yönetimi, Ukrayna'nın doğusunda faaliyetlerini artırıyor.

Rusya Sivastopol'u nükleer üsse çevrildi

RUSLAR TÜRK İHA'LARININ KULLANILMASINDAN KORKUYOR

Bayraktar TB2'lerin Libya, Dağlık Karabağ ve Suriye'de Rus hava savunma sistemi Pantsir başta olmak üzere birçok silahı yok etmesinden endişe duyan Moskova, bu silahların Ukrayna tarafından kullanılmasından çekiniyor.

Rus askeri uzman açıkladı: Bize Türk SİHA'larıyla saldıracaklar

RUSYA'NIN DESTEĞİYLE İKİ KENT BAĞIMSIZLIK İLAN ETMİŞTİ

Lugansk ve Donetsk kentleri, 2014 yılında ülkenin kriz yaşamasını fırsata çeviren ve Rusya'nın desteklediği isyancılar tarafından ele geçirilmişti. Daha sonra 7 Nisan 2014'te Donetsk Halk Cumhuriyeti, 27 Nisan 2014'te ise Lugansk Halk Cumhuriyeti adında iki özerk cumhuriyet kurulmuştu. Kiev yönetimi, bu iki devletçiğin Rusya'dan destek aldığını belirtiyor. Ancak Moskova bu durumu reddediyor.

RUSYA, UKRAYNA SINIRINA ASKER YIĞIYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak dün Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat kisvesi altında Ukrayna sınırı yakınlarında konuşlandırdığı askerlerin sayısını artırdığını açıklamıştı. Homçak, "30 Mart 2021 tarihi itibaren Ukrayna devlet sınırı boyunca 28 taktik tabur grubu konuşlandırıldı. Ayrıca son dönemde tatbikat kisvesi altında Rusya'nın farklı bölgelerinden getirilen askeri birlikler, Ukrayna sınırı yakınlarına kuzey, güney ve batı yönlerinde yerleştiriliyor" ifadelerini kullanmıştı.

26 MART'TA 4 UKRAYNALI ASKER ÖLMÜŞTÜ

Donbas'ın Şumı bölgesinde 26 Mart'ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetmişti. Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

UKRAYNA, RUSYA İLE TURİZM İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASINDAN ÇEKİLDİ

Ukrayna, Rusya'yla turizm alanında iş birliği anlaşmasından çekildiğini duyurdu. Hükümet temsilcisi Vasiliy Mokan, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun, Ukrayna ve Rusya hükümetleri arasındaki turizm iş birliği anlaşmasından çekildiğini belirtti. Mokan bu kararının, Ukrayna'nın milli çıkarlarına zarar verebileceği gerekçesiyle alındığını bildirdi. Söz konusu anlaşma iki ülke hükümetleri arasında 1999'da imzalanmıştı.

Ukrayna, Rusya'dan buğday, ayçiçeği yağı, kağıt ve deterjan ithalatını yasakladığını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63