Katliamlar devam ederken İsrail'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

Batı Şeria, Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah ve Gazze'de katliamlarına devam eden İsrail, "Olayların başından bu yana Türkiye ile temas kurulmadı" açıklaması yaptı.

17 Mayıs 2021 Pazartesi 06:15
Katliamlar devam ederken İsrail'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail'in Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Paul Hirschson ve İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Irit Lillian, Türkiye'deki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bu toplantıda Lillian, Gazze'ye yönelik İsrail bombardımanının başından bu yana Türkiye ile temas kurulmadığını söyledi.

"Operasyonun başından bu yana, bildiğimiz kadarıyla bu veya başka bir sebeple Türkiye ile İsrail arasında bir temas gerçekleşmedi."

İsrail, Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa saldırılarının ardından, abluka altındaki Gazze'ye 10 Mayıs'ta hava bombardımanı başlatmıştı. Bu saldırılarda şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın 197 insan şehit olurken, 1500'e yakın kişi de yaralandı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE / ECE GÖKSEDEF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63