Koronavirüste sigara ile ilgili çarpıcı gelişme

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en çok etkilediği ülkelerden İngiltere'de yapılan bir araştırmada, salgının yarattığı panik sonrası 300 binden fazla insanın sigarayı bırakabileceği belirtiliyor.

04 Mayıs 2020 Pazartesi 10:39
Koronavirüste sigara ile ilgili çarpıcı gelişme

İngiltere'de Sigara ve Sağlık Eylemi (ASH) sivil toplum kuruluşu, yeni tip koronavirüs ile mücadele edilen dönemde çarpıcı bir ankete imza attı. Sigaranın virüse yakalanmada önemli bir faktör olduğu bilinirken, ankete 1004 kişi katıldı.

2,4 MİLYON KİŞİ SİGARAYI AZALTTI

Anket sonuçlarına göre; Birleşik Krallık genelinde Kovid-19 krizi sürecinde 300 binden fazla kişi sigarayı bırakabilir. 550 bin kişinin sigarayı bırakmayı denediği, 2,4 milyon kişinin kullanımını azalttığı belirtiliyor.

ANKETTE YER ALAN ÇARPICI RAKAMLAR

The Guardian'ın haberine göre; ASH'nin ışık tuttuğu verilerde, katılımcıların yüzde 2'si Kovid-19 endişesiyle sigarayı bıraktığını, yüzde 8'i zaten bırakmaya çalıştığını, yüzde 36'sı azalttığını ve yüzde 27'si de bırakmayı düşündüğünü söyledi.

"DAHA İYİ BİR ZAMAN OLAMAZ"

Anket sonuçlarının sevindirici olduğunu belirten ASH direktörü Dr. Nick Hopkinson, "Sigara bağışıklık sistemine zarar vererek enfeksiyonlarla mücadele etmeyi engelliyor. Elde edilen veriler sigara kullanımının Kovid-19'a yakalanmada faktör olduğunu gösteriyor. Sigarayı bırakmak kalp krizi gibi diğer sağlık sorunlarının da görülme riskini azaltıyor" dedi.

Halk Sağlığı Merkezleri Birliği direktörü Ruth Tennant ise, "Sigarayı bırakmak için çok sayıda sebep var ama salgın sürecinde olduğumuz için daha önemli bir zaman olamaz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63