Libya'dan Türkiye'ye paralı askerler ile ilgili flaş çağrı

Libya hükümeti, yabancı güçlerinin ve paralı askerlerinin ülke topraklarından çıkarma konusunda Türkiye'ye iş birliği çağrısı yaptı.

03 Mayıs 2021 Pazartesi 17:54
Libya'dan Türkiye'ye paralı askerler ile ilgili flaş çağrı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve beraberlerindeki heyetler Libya'ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Libya Başbakanı Dibeybe ve Türk heyeti

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

"Batısıyla, doğusuyla, güneyiyle Libya bizim için mukaddes bir ülkedir. Türkiye olarak Libya’nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasını her zaman ilke edindik ve önem veriyoruz. Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'ndeki konuların takibini ele aldık. Şirketlerimiz Libya'ya dönerek ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak. Görev başındaki hükümetin tüm Libya'ya ve Libya halkına destek götürme çabaları var, Türkiye olarak bunları destekliyoruz."

Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş:

"Türkiye ile her iki ülke yararına seçkin ilişkiler kurma konusundaki kararlılığımızı teyit ediyoruz. Türkiye'yi Libya'nın egemenliğine destek olarak yabancı güçleri ve paralı askerleri Libya topraklarından çıkarma konusunda iş birliği yapmaya çağırıyoruz. Libya'ya direkt uçuşların başlaması için 6 Mayıs'ta THY heyetiyle bir görüşme gerçekleştireceğiz. Türkiye ile aramızdaki nitelikli ekonomik ilişkilerimizi iki ülkenin meşru çıkarları bağlamında geliştirme isteğimizi vurguluyoruz. Türkiye'ye Kovid-19 ile mücadelede çerçevesinde verdiği destekten ötürü de teşekkür edeiyoruz."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63