Meclis Başkanı Şentop'tan HDP'li vekillere fezleke hakkında açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li 9 milletvekiline fezleke hakkında yaptığı açıklamada, "Fezlekeler Başkanlığımıza gelince karma komisyon değerlendirmeyi yapacaktır. Daha önce 2016'da topluca kaldırma yoluna gidilmişti" dedi. Şentop ayrıca cezaevlerindeki teröristlere çok sayıda pul gönderildiği bilgisini de paylaşarak, "Bazı mektup kampanyalarının organize edilmesi için olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

22 Şubat 2021 Pazartesi 12:10
Meclis Başkanı Şentop'tan HDP'li vekillere fezleke hakkında açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li 9 milletvekiline fezleke hakkında açıklama yaptı. Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

(HDP'li vekiller için fezleke) Fezlekeler Başkanlığımıza gelince karma komisyon değerlendirmeyi yapacaktır. Daha önce 2016'da topluca kaldırma yoluna gidilmişti. 

(HDP'li Gergerlioğlu hakkındaki hüküm) Gergerlioğlu'yla ilgili kesinleşen hüküm var. Bu da belli bir prosedürü takip ediyor. 

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği Berberoğlu kararıyla ilgili birtakım kıyaslamalar yapılıyor. Aynı mahiyette bir durum söz konusu değil. Enis Berberoğlu dosyasında daha önce dokunulmazlığı kaldırılmış milletvekilinin daha sonraki seçimde tekrar dokunulmazlık kazanması tartışması vardı. Halbuki Gergerlioğlu'yla ilgili husus da yürütülen soruşturma ve dava süreci. Anayasa'da dokunulmazlığın istisnası olarak gösterilen iki durumdan birine dayanmaktadır. 

Sonuçta Meclis'e geldiği zaman hukukçu arkadaşlarımızla görüşecek bu konuda bir karar vereceğiz. 

(AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e hakaret) Üzüntüyle öğrendik. İstanbul Başsavcılığı soruşturma başlattı. 

CEZAEVLERİ ÜZERİNDEN HAREKETE GEÇTİLER

Geçenlerde gelen bir bilgiye göre, cezaevlerinde bazı terör örgütü mensuplarına pullar gönderildiği, eski ve yeni vekilleri tarafından, büyük hacimde pullar gönderildiğini ve cezaevlerinden bazı mektup kampanyalarını organize etmek için düzenlenen bir faaliyet olduğunu ifade etmek isterim. Gerekli işleri Adalet Bakanlığımız yönetiyor. Cezaevleri konusundaki önemli bir konuya arı kovanına çomak sokulduğunu ifade etmek istiyorum.

Cezaevlerinde pullar gönderildiğini. Bazı mektup kampanyalarının organize edilmesi için olduğunu biliyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63