Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarı: Bu iki tarihe dikkat! 4 dalga...

Türkiye, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 'tam kapanma'ya başlayalı 3 gün olurken, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önemli değerlendirmelerde bulundu.

01 Mayıs 2021 Cumartesi 19:02
Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarı: Bu iki tarihe dikkat! 4 dalga...

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Habertürk canlı yayınında koronavirüsle mücadeleyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

"BİR DÖRDÜNCÜ DALGA GÖRECEĞİZ"

Salgında yeni bir dalganın daha görüleceği uyarısında bulunan Ceyhan, "Yüzde 70'ler civarında aşılama yapmadan biz kesinlikle bir dördüncü dalga göreceğiz. Bundan kaçınmak mümkün değil. Bu dalgayı görmemenin tek yolu toplumun büyük bir ksımını aşılamaktır. Bu dalganın büyük mü küçük mü olacağı, bizim alacağımız tedbirler ve onlara uyumla alakalı. " diye konuştu.

CEYHAN İKİ TARİHE DİKKAT ÇEKTİ

Koronavirüsle mücadele kapsamında iki tarihe dikkat çeken Ceyhan, ''Bayrama doğru metropollerde vaka sayısında bir azalma tam tersine yazlık bölgelerde ve Anadolu'nun diğer yerlerinde vaka sayısında artış bekliyorum. Burada iki tane kritik tarih var. 18 Mayıs ve 18 Haziran. Bu iki tarihe çok dikkat etmeliyiz. Bizim bir ayda neler yaptığımız açısından önemli. Vaka ne zaman arttı, ne zaman azaldı bunu da haziranın ortasında göreceğiz. Rakamlarda azalma olsun istiyorsak 18 Mayıs'ta da tedbirleri devam ettirmeliyiz.'' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63