Mektup gönderip tarih verdi! İslam tehdidi: Paranızı keserim

ABD'deki Kuzey Carolina ve Duke üniversitelerinin "İslam'ın olumlu yanlarını öne çıkardıkları" için Trump yönetimi tarafından fon kesintisiyle tehdit edildiği ortaya çıktı.

20 Eylül 2019 Cuma 11:11
Mektup gönderip tarih verdi! İslam tehdidi: Paranızı keserim

ABD'de Donald Trump yönetiminin, iki üniversiteyi "İslam'ın olumlu yanlarını fazlasıyla öne çıkardıkları" için fon kesintisiyle tehdit ettiği ortaya çıktı.

 

 

Amerikan Associated Press'in (AP) haberine göre, Kuzey Carolina ve Duke üniversitelerinin ortaklaşa yürüttüğü Ortadoğu çalışmaları programına sağlanan fonun kötüye kullanıldığını iddia eden Trump yönetimi, programda ideolojik önceliklerin ve İslam'ın olumlu yanlarının fazlasıyla öne çıkarıldığını ileri sürdü. ABD Eğitim Bakanlığı, üniversitelere mektup göndererek programın 22 Eylül'e kadar değiştirilmesi gerektiğini aksi takdirde 235 bin dolarlık yardımın kesileceğini tebliğ etti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63