Merakla bekleniyordu! 'S-400 kıyameti' kopmadı

ABD, NATO ve Avrupa'nın karşı çıktığı S-400'lerin ilk partisi Türkiye'ye teslim edildi. S-400'ler konusunda ABD'nin sürekli olarak Türkiye'yi tehdit etmesinden dolayı, S-400'lerin Türkiye'ye gelmesiyle beraber bazı kesimler tarafından piyasalarda adeta kıyametin kopacağını iddia ediliyordu, ancak beklenen olmadı...

12 Temmuz 2019 Cuma 15:50
Merakla bekleniyordu! 'S-400 kıyameti' kopmadı

Türkiye'nin hava savunma ihtiyacını karşılamak için Rusya'dan aldığı S-400 Hava Savunma Sistemleri'nin Türkiye'ye teslim başladı.

 

 

ABD, NATO ve Avrupa ülkeleri en başından beri bu anlaşmaya karşı çıkıyordu. Özellikle ABD Türkiye'yi karşı açık ekonomik yaptırımlarla tehdit ediyordu.

S-400'LER GELDİĞİ GÜN DOLAR UÇAR ALGISI...

Bu sebeplerden dolayı Türkiye'nin anlaşmadan vazgeçmeyerek S-400'leri teslim almasıyla beraber piyasalarda bir 'kriz' yaşanacağı ve Türkiye'nin bu 'kriz'den kaçınması için anlaşmadan vazgeçmesi gerektiği algısı oluşturulmaya çalışılıyordu.

 

 

DOLARDA SINIRLI TEPKİ

Türkiye bugün tüm tehditlere karşı, Rusya'dan S-400 Hava Savunma Sistemlerinin ilk kısmını teslim aldı. Güne  5,6810 TL'den başlayan dolar S-400 haberinin gelmesiyle beraber 5,72'lere kadar çıkmasa da bu seviyede tutunamadı ve 5,71'lere geriledi.

Öte yandan BIST 100, 99 bin 178 puandayken S-400 teslim haberi geldi. Haber sonrası BIST 100'deki düşüş sadece 1.2'yle sınırlı kaldı.

KAYNAK: HABER7

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63