Meral Akşener'in Taksim Camii tweeti olay oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Taksim Camii ibadete açıldı. 150 yıllık hasret sona ererken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Haziran 2013'te attığı "Taksim Camii" tweeti yeniden gündem oldu.

28 Mayıs 2021 Cuma 16:33
Meral Akşener'in Taksim Camii tweeti olay oldu

19 Ocak 1994 yılında henüz İstanbul belediye başkanı seçilmemiş olan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası sırasında gazetecilere Taksim Cami'ni nereye inşa edeceklerini gösterip bilgiler verirken söylediği "İnşallah buranın temelini atmak bize nasıp olur" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Haberi: Erdoğan 150 yıllık hayali gerçekleştirdi! Taksim Camii açıldıErdoğan 150 yıllık hayali gerçekleştirdi! Taksim Camii açıldı

Bir dönem tartışmalara neden olan Taksim'e cami projesini Erdoğan, hem başbakanlığında hem de cumhurbaşkanlığında gündeme taşıdı.

Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camii, bugün ibatede açıldı.

Alman basınından Taksim Cami'nin açılış gününde provokatif haberAlman basınından Taksim Cami'nin açılış gününde provokatif haber

"Mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı?" diyenler Taksim Meydanı'nda sözde ağaçların kesileceğini AKM'nin yıkılacağını bahane ederek seçimle gelmiş iktidarı devirmeye kalkıştılar.

Türkiye içinden de siyasiler destek verdi.

Onlardan biri de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'di.

Akşener, Gezi kalkışması sırasında AK Parti iktidarının Taksim'e cami değil AVM yapacağına inandığı bir tweet atmıştı. O tweet 8 yıl sonra ve ne tesadüf ki hemen hemen aynı günlerde bir kez daha gündemde

Akşener o tweetinde, "Mücahitken Taksim'e cami yapmak istemişlerdi,şimdi müteahhit oldular Taksim'e AVM yapacaklar" ifadesini kullanmıştı.

ÖZALAN'DAN HATIRLATMA

Akşener'in o tweetini paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, şu ifadeleri kullandı:

"Ayasofya'yı açamaz' demişti, açıldı. 'Taksim'e cami yapamaz' demişti, yapıldı. Bir tane doğru tespiti veya öngörüsü yok. O yüzden lider olamadı, gidip CHP'nin piyonu oldu."

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63