Merkel'den şoke eden Türkiye açıklaması: Anlaşma sağlanamadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ekim ayındaki AB zirvesinden bu yana Türkiye ile ilişkilerde birçok zorluklar ve engeller olduğunu belirterek, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye ilişkilerinde istenen ilerlemenin sağlanamadığını söyledi. Aralıkta yapılacak AB zirvesinde Türkiye konusunun gündemde olacağının altını çizen Merkel, tartışmanın nasıl sonuçlanacağını beklediklerini vurguladı.

30 Kasım 2020 Pazartesi 17:29
Merkel'den şoke eden Türkiye açıklaması: Anlaşma sağlanamadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki ilişkiye dair bir açıklama yaptı. Merkel, ekim ayındaki AB zirvesinden bu yana Türkiye ile ilişkilerde birçok zorluklar ve engeller olduğunu belirterek, "Türkiye ilişkilerde istediğimiz kadar ilerleme sağlayamadık" ifadelerini kullandı. Aralıkta yapılacak AB zirvesinde Türkiye konusunun gündemde olacağının altını çizen Merkel, tartışmanın nasıl sonuçlanacağını beklediklerini vurguladı.

ARAŞTIRMA GEMİSİ LİMANA GERİ DÖNDÜ

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, bugün Antalya Limanı'na dönüş yapmıştı.

 

AB: TEK BİR HAMLE YA DA AÇIKLAMA İLE HAREKET ETMEYECEĞİZ

Konu ile ilgili konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, AB liderlerinin Türkiye'den beklentileriyle ilgili açık bir şekilde mesaj verdiğini aktaran Stano, "AB liderleri, aralıkta bir araya gelecek ve Türkiye'nin gerilimi azaltma ve yapıcı diyalog alanında beklentileri yerine getirip getirmediğini değerlendirecek. AB liderleri, tek bir açıklama ya da hamle üzerinden hareket etmeyecek. Değerlendirme sürecinde, belirlenen süre zarfındaki davranışlar ve açıklamalar göz önünde bulundurulacak" ifadesini kullanmıştı.

NATO'DAN ORUÇ REİS AÇIKLAMASI

NATO, ORUÇ REİS'İN LİMANA DÖNMESİNDEN MEMNUN

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya Limanı'na dönmesinin Doğu Akdeniz'de gerginliğin düşmesine yardımcı olacağını, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ayrıştırma usulleri konusunda ilerleme sağlanmasını kolaylaştıracağını söyledi.

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63