Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Çok kuvvetli geliyor! Kış yeni başlıyor...

Son dakika haberi: Meteoroloji'den hava durumuna ilişkin bölge bölge duyurular gelmeye devam ediyor. Meteoroloji pek çok il için kar yağışı ve fırtına uyarısında bulunurken Meteoroloji Uzmanı Gökhan Abur, Kandilli verilerine dayanarak İstanbul'da sert kışın yeni başlayacağını söyledi. İzmir ve Ankara'da bulutlu bir hava bekleniyor. Son olarak Batı Akdeniz'in doğusu ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

16 Ocak 2020 Perşembe 12:33
Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Çok kuvvetli geliyor! Kış yeni başlıyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika sağanak, kar yağışı ve hava durumu uyarısı geldi... Önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporunu resmi sitesi üzerinden yayınlayan MGM, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il sıcaklık değerlerini paylaştı.  

 

Tüm yurt soğuk havanın etkisi altına girdiği bu dönemlerde Meteoroloji'den peş peşe son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor.  

Haberimiz içinde, Havalar nasıl olacak?, Günlük hava durumu?, Haftalık hava durumu?, Hangi illerde okullar tatil edildi?, Kar ne zaman yağacak? gibi soruların cevaplarını bulabilir ve de 15 Ocak Çarşamba günü ve önümüzdeki 5 gün için İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz.

 
 

METEOROLOJİ'DEN AKDENİZ İÇİN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt geneline ilişkin son dakika hava durumu ile fırtına ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Ocak ayı ortası itibari ile Batı bölgeleri kuru soğuğa teslim olurken Doğu'da ise kar yağışı etkisini gösteriyor. İstanbul'un yüksek kesimleri haricinde henüz şehir genelinde kar yağışının görülmemesine paralel olarak da düzenli olarak 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunun yanıtı ve Meteoroloji'nin uyarıları takip ediliyor.

Bugün beklediği hava durumu ve sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden paylaşan MGM; Orta ve Doğu Akdeniz, Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısında bulundu. Kurum, rüzgarın zaman zaman saatte 100 km'yi bulabileceği bilgisini de paylaştı ve muhtemel çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve ağaç devrilmesine karşı dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Batı Akdeniz'in doğusu ile Doğu Akdeniz'de rüzgarın, bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak, doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (saatte 50-75 kilometre) esmesinin beklendiği aktarıldı.

Rüzgarın yer yer 9 kuvvetinde eserek (saatte 90 kilometre) kuvvetli fırtınaya dönüşebileceği uyarısı yapılan açıklamada, fırtınanın, cuma günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin tahmin edildiği belirtildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Karadeniz kıyıları ile güneybatı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Samsun ve Ordu, akşam saatlerinde Trabzon ve Rize çevrelerinin hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava durumu için Meteoroloji'den aktarılan son dakika haberine göre kıyı kesimlerde açık ve rüzgarsız bir hava beklenirken yarın Ege ve Marmara Bölgesi'nde yer yer kuvvetli poyraz bekleniyor. İstanbul bugün sisli bir havaya uyandı. Yarın başlaması beklenen yağışların bölgede asit şeklinde olacağı tartışması da gündemde yer tutuyor. Peki İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Yarın hava nasıl olacak? İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İstanbul 10 günlük hava durumu hakkında merak edilenler...  

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/sa), Hatay'ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol)fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

İSTANBUL °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu , sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 

Son dakika - İstanbul hava durumu

KIRKLARELİ °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

KOCAELİ °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu , sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla Güney Ege kıyılarının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde puslu ve sisli

DENİZLİ °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde puslu ve sisli

İZMİR °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu 

Son dakika - İzmir hava durumu

MANİSA °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde puslu ve sisli 

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Hatay'ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol)fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 17°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 

Son dakika - Adana hava durumu

ANTALYA °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu İlçeleri, akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 

Son dakika - Antalya hava durumu

HATAY °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 9°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu zamanla güney kesimleri çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Konya'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

Son dakika - Ankara hava durumu

ÇANKIRI °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

ESKİŞEHİR °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

KONYA °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra güney kesimleri karla karışık yağmurlu yüksekleri yer yer kar yağışlı, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 8°C

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

DÜZCE °C, 12°C

Parçalı bulutlu

KASTAMONU °C, 6°C

Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

ZONGULDAK °C, 9°C

Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA 0°C, 7°C

Parçalı bulutlu, bu gece ve yarın sabah saatlerinde puslu ve sisli

SAMSUN 6°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Samsun hava durumu

TOKAT 0°C, 7°C

Parçalı bulutlu, bu gece ve yarın sabah saatlerinde puslu ve sisli

TRABZON 6°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Trabzon hava durumu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu zamanla güney kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, -1°C

Parçalı ve az bulutlu 

Son dakika - Erzurum hava durumu

KARS °C, -5°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

VAN °C, 0°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonta bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 9°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren hafif yağmurlu 

Son dakika - Diyarbakır hava durumu

GAZİANTEP °C, 8°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

SİİRT °C, 9°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 12°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

İŞTE İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HAVA DURUMU

Son dakika - İl il hava durumu tahminiSon dakika - İl il hava durumu tahminiSon dakika - İl il hava durumu tahminiSon dakika - İl il hava durumu tahminiSon dakika - İl il hava durumu tahmini

HATAYLI VATANDAŞLARA KRİTİK UYARI

Hatay'ın batı kesimlerinde yarın öğle saatlerinden itibaren fırtına bekleniyor. Etkili olacak fırtınanın cuma günü biteceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Fırtına nedeniyle ulaşımda aksama, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

İSTANBUL'A ASİTLİ YAĞMUR UYARISI

Meteoroloji Uzmanı Gökhan Abur, Perşembe günü yağışın hava kirliliğinin de etkisi ile asit yağmuruna dönüşebileceği iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. 

İstanbul'da asit yağmuru uyarısı - İstanbul hava durumu

Abur, asit yağmuru ile ilgili iddialara, ''Çok yoğun bir sis olsaydı asit yağmuru görülebilirdi'' dedi. Yarın yağmurun başladığı ilk dakikalarda kirlerin yere ineceğini de belirten Abur, bunun canlılara zarar verecek düzeyde olmadığını belirtti.

İSTANBUL'UN KIŞI YENİ BAŞLIYOR

İstanbul'da beklenen kar ile ilgili de görüşlerini belirten Gökhan Abur, ''İstanbul'un kışı 15 Şubat - 15 Mart'tır. Kandilli Rasathanesi'nde görev yaptım oradaki kayıtlar da bunu doğruluyor dolasıyla İstanbul'un kışı yeni başlıyor her an hava soğuyabilir'' dedi. 

ADIYAMAN'DA KAR KALINLIĞI 6 METREYE KADAR ULAŞTI

Adıyaman İl Özel İdaresi ekipleri, Nemrut Dağı Milli Parkı’nda bulunan TV vericisine giden yolu 3 günlük zorlu mücadelenin sonunda açtı.

2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı Milli Park Alanı içerisinde bulunan TV vericisinin elektrik panosunda meydana gelen arızayı gidermek için Akedaş arıza ekipleri arızaya müdahale etmek istedi. 

Son dakika haberi - Adıyaman hava durumu

Hava sıcaklığının geceleri eksi 10 dereceye kadar düştüğü zirvede bir metreyi aşan kar kalınlığı, tipi nedeniyle yer yer 6 metreye ulaştı. Akedaş ekipleri arızaya müdahale etmesi için İl Özel İdare ekipleri yol açma çalışması başlattı. 

Mersin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçe için okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama henüz gelmedi. 

TRABZON YAYLALARINDAKİ KAR MANZARALARI BÜYÜLEDİ - TABZON'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Trabzon’da özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. 

Son dakika haberi - Trabzon hava durumu

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren kar yağışı yüksek kesimler hayatı olumsuz etkilerken, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yayları ve dağlık yaşantılarıyla ön plana çıkan Trabzon’da kar yağışının ardından açan güneşle birlikte güzel görüntüler ortaya çıktı.

Kar kalınlığının yer yer 20 cm’ye ulaştığı yaylalar beyaz örtüsüyle eşsiz manzaralar oluşturdu. 

Son dakika haberi - Trabzon hava durumu

Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçesi için okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama henüz gelmedi. 

BAYBURT'TA DERECELER -13'Ü GÖRDÜ - BAYBURT'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Bayburt’ta kar yağışının ardından soğuk hava etkisini artırdı.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede hava parçalı çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Son dakika - Bayburt hava durumu - Bayburt'ta okullar tatil mi?

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr batı ve kuzey batılı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvete esecek.

Bayburt’ta gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere 9, Aydıntepe’de 9, Demirözü’nde 8, Kop Dağında 13 derece ölçüldü. 

Son dakika - Bayburt hava durumu - Bayburt'ta okullar tatil mi?

Bayburt’ta gece saatlerinde soğuk havanın etkisini artıracağı hafta sonu kar beklendiği kaydedildi.

Bayburt'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçesi için okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama henüz gelmedi.

KARS'TA LEYLEKLER TERMAL SUYU MESKEN TUTTU - KARS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Kars'a bağlı Çerme köyü yakınlarında bulunan kaplıcadaki termal suyu mesken tutan leylekler, kentte hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye düşmesine rağmen sıcak suda yiyecek aramanın keyfini yaşıyor.

Kars hava durumu - Kars'ta okullar tatil mi?

Kars'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçe için okulların tatil edildiğine yönelik açıklama henüz gelmedi.

...BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

KAR YAĞIŞI SONRASI MERSİN'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI -  MERSİN'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kent genelinde kar yağışının devam ettiği bölgelerde yoğun çalışma yürütüldüğü bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ekipler, gelen ihbarlara hızlı bir şekilde müdahale ederek, yoğun kardan dolayı kapanan yolları açıyor, karda mahsur kalan vatandaşları ve hayvanları kurtarıyor.

Son dakika haberi - Mersin hava durumu

Ekipler, buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını da aynı titizlikle sürdürüyor. 

Mersin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçe için okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama henüz gelmedi. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63