Meteoroloji'den peş peşe yeni uyarılar! Alarm verildi, kar ve fırtına geliyor

Son dakika: Meteoroloji İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı ile ilgili son dakika uyarılarını yeniledi. İstanbul'da etkili olan kar yağışı bugün yerini parçalı bulut bir havaya bırakırken Perşembe günü kar yağışının şehir genelinde yeniden başlaması bekleniyor. Meteoroloji ayrıca bir çok il için fırtına ve kar uyarısı yaptı. İzmir'de az bulutlu ve Ankara'da ise puslu bir hava bekleniyor. İşte il il hava durumu.

22 Ocak 2020 Çarşamba 13:01
Meteoroloji'den peş peşe yeni uyarılar! Alarm verildi, kar ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmesine göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Kocaeli, Sakarya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI PERŞEMBE GÜNÜ BEKLENİYOR!

Meteoroloji tarafından yapılan son dakika uyarıları sonrası İstanbul'da kar yağışının Perşembe günü, yağmurla beraber şehir genelinde etkisi göstermesi bekleniyor. 

Son dakika - İstanbul hava durumu

GECE SAATLERİNDE İSTANBUL'DA DERECELER 0'IN ALTINI GÖRDÜ

İstanbul’da gece saatlerinde sıcaklıklar 0’ın altına düştü. Yollarda buzlanma riski oluşurken arabaların camları da buz tuttu. Sabah saatlerinde işe gitmek için arabalarına binmek isteyen vatandaşlar, buz tutmuş araba camlarıyla karşılaştı. Vatandaşlar camlardaki buzların çözünmesi için uğraş verdi. 

Son dakika - İstanbul hava durumu - Güncel hava durumu - İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yarın zamanla Marmara ile Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya ve Adıyaman çevrelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Dün gün içinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu... Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerine kar yağdı. Sabah erken saatlerden itibaren Anadolu Yakası'nda devam eden karla karışık yağmur, yerini yüksek kesimlerde kara bıraktı. Aydos Ormanı'nda aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Son dakika - İstanbul kar yağışı- İstanbul hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Erzincan, Ardahan, Muş, Van, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

 

 

Kıyı kesimler ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR KÜREME ARAÇLARI YOLLARA ÇIKTI

Yapılan son uyarıların ardından özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı yeniden etkisini gösterirken yollarda olumsuzluk yaşanmaması için İstanbul genelinde kar küreme araçları yollara çıktı.

Meteoroloji tarafından İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde "kar yağabilir" uyarısı yapılmıştı. Dün gündüz Silivri bölgesinde kar yağışının etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde ise İstanbul Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde kar yağışı vardı. Sabah saatlerinde Beylikdüzü E-5 karayolu ve çevresinde belediyeye ait kar küreme araçları yollara çıktı.

Öğleden sonra daİstanbul'un yine Anadolu yakasında kar yağışı etkili oldu. Olası yoğun bir kar yağışı sırasında yolların kapanmaması için solüsyon ve tuzlama özelliği de bulunan kar küreme araçlarının yol kenarlarında hazır bekletildiği görüldü. 

İBB'DEN YENİ KAR UYARISI

Yağışlara ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) vatandaşlara uyarı geldi. 

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri altında olacağı ve yağışların Perşembe günü karla karışık yağmur, yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Baraj doluluk oranı %54'ler seviyesinde. Olumsuz durumlara da yol bakım ekiplerimiz müdahale ediyor." ifadelerini kullandı. 

Ocak ayının sonuna doğru ülke genelinde soğuk havanın etkili olurken Meteoroloji'den peş peşe son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor.  

Haberimiz içinde, Havalar nasıl olacak?, Günlük hava durumu?, Haftalık hava durumu?, Kar ne zaman yağacak? Hafta sonu hava durumu? İstanbul hava durumu?, Ankara hava durumu? İzmir hava durumu gibi soruların cevaplarını bulabilir ve de 21 Ocak Salı günü ve önümüzdeki 5 gün için Meteoroloji'nin açıkladığı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz...

Ocak ayının sonlarına doğru gelinirken, Doğu'da kar yağışı, Batı'da ise kuru soğuklar etkisini arttırdı. Önümüzdeki beş güne ilişkin sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden açıklayan Meteoroloji, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası neticesinde İstanbul şehir geneli için kar yağışı beklendiğini duyurmuştu.

Bugün İstanbul'un yüksek kesimlerinde görülen beyaz örtünün ardından 'İstanbul'a kar ne zaman geliyor?' sorusu da oldukça merak edilmeye başlandı. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak ve ne kadar sürecek? İşte, Meteoroloji'nin (MGM) önümüzdeki beş günlük son dakika hava durumu tahminleri. 

METEOROLOJİ 5 GÜNLÜK İL İL HAVA DURUMU RAPORUNU AÇIKLADI

Son dakika - 22 Ocak Çarşamba il il hava durumu - Güncel hava durumu

Son dakika - 23 Ocak Perşembe il il hava durumu - Güncel hava durumu

Son dakika - 24 Ocak Cuma il il hava durumu - Güncel hava durumu

Son dakika - 25 Ocak Cumartesi il il hava durumu - Güncel hava durumu

Son dakika - 26 Ocak Pazar il il hava durumu - Güncel hava durumu

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

MARMARA BÖLGESİ

Meteoroloji'nin son dakika duyurusuna göre; çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU 1°C, 8°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu 

Son dakika - İstanbul hava durumu - İstanbul'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

EDİRNE HAVA DURUMU -5°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Edirne hava durumu - Edirne'de hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

KIRKLARELİ HAVA DURUMU -4°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Kırklareli hava durumu - Güncel hava durumu

KOCAELİ HAVA DURUMU 3°C, 8°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 

Son dakika - Kocaeli hava durumu - Güncel hava durumu

EGE BÖLGESİ

Son dakika yapılan açıklamaya göre; bölgede havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

İZMİR HAVA DURUMU 3°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu 

Son dakika - İzmir hava durumu - İzmir'de hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

A.KARAHİSAR HAVA DURUMU -5°C, 3°C

Parçalı bulutlu 

Son dakika - Afyonkarahisar hava durumu - Afyonkarahisar'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

DENİZLİ HAVA DURUMU -1°C, 10°C 

Parçalı bulutlu 

Son dakika - Denizli hava durumu - Güncel hava durumu

MANİSA HAVA DURUMU 2°C, 10°C

Parçalı bulutlu 

Son dakika - Manisa hava durumu - Güncel hava durumu

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji'nin son dakika güncellediği raporda rüzgarın iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA HAVA DURUMU 6°C, 15°C

Parçalı bulutlu 

Son dakika - Adana hava durumu - Adana'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

ANTALYA HAVA DURUMU 8°C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

Son dakika - Antalya hava durumu - Antalya'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

HATAY HAVA DURUMU 0°C, 13°C

Parçalı bulutlu 

Son dakika - Hatay hava durumu - Güncel hava durumu

ISPARTA HAVA DURUMU -5°C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu 

Son dakika - Isparta hava durumu - Güncel hava durumu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından yapılan son dakika değerlendirmesinde; bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU -5°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Ankara hava durumu - Ankara'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

ESKİŞEHİR HAVA DURUMU -3°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Eskişehir hava durumu - Eskişehir'de hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

KONYA HAVA DURUMU -3°C, 3°C

Parçalı bulutlu 

Son dakika - Konya hava durumu - Konya'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

SİVAS HAVA DURUMU -5°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Son dakika güncellenen hava raporunda; yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

BOLU HAVA DURUMU -2°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı 

Son dakika - Bolu hava durumu - Bolu'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

DÜZCE HAVA DURUMU 1°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 

Son dakika - Düzce hava durumu - Düzce'de hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

KASTAMONU HAVA DURUMU -2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

ZONGULDAK HAVA DURUMU 3°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ 

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji'nin güncellediği hava raporunda; Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

TRABZON HAVA DURUMU 5°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 

Son dakika - Trabzon hava durumu - Trabzon'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

SAMSUN HAVA DURUMU 4°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 

Son dakika - Samsun hava durumu - Samsun'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

AMASYA HAVA DURUMU 0°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT HAVA DURUMU -1°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Son dakika uyarısında göre; rüzgarın Malatya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZİNCAN HAVA DURUMU -5°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Erzincan hava durumu - Erzincan'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

ERZURUM HAVA DURUMU -14°C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Erzurum hava durumu - Erzurum'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

MALATYA HAVA DURUMU -4°C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu 

Son dakika - Malatya hava durumu - Malatya'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

VAN HAVA DURUMU -11°C, -1°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Meteoroloji tarafından son dakika güncellenen raporda; bölgede havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR HAVA DURUMU -2°C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

Son dakika - Diyarbakır hava durumu - Diyarbakır'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

GAZİANTEP HAVA DURUMU 0°C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu 

Son dakika - Gaziantep hava durumu - Gaziantep'de hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

SİİRT HAVA DURUMU  -1°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA HAVA DURUMU 3°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu 

Son dakika - Şanlıurfa hava durumu - Şanlıurfa'da hava nasıl olacak? Güncel hava durumu

DENİZLERDE HAVA

Batı ve Orta Akdeniz’de fırtına, Güney Ege ile Batı ve orta Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz ile ilk saatlerde Batı Karadeniz yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde batısı yer yer sisli, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatı, zamanla güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa), doğusu yarın 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın öğle saatlerinde yer yer 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz’de 2,5m ila 3,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta, sis anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu hafif yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, sis anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde güneyi 4 ila 6 (30-50km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın zamanla 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege’de 1,5 ila 2.5m, akşam ve gece saatlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısı 6 ila 8 (60-75 km/sa), yarın öğle saatlerinde geneli 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 3,0 ila 4,0m, yarın zamanla 1,5 ila 2,0m, Görüş: İyi, fırtınada orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi. 

METEOROLOJİ 22 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇİN İL İL HAVA DURUMU TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Son dakika - Meteoroloji 22 Ocak Çarşamba günü il il hava durumu tahminini açıkladı - 22 Ocak Çarşamba hava durumu - Güncel hava durumu - Yarın hava nasıl olacak?

Son dakika - Meteoroloji 22 Ocak Çarşamba günü il il hava durumu tahminini açıkladı - 22 Ocak Çarşamba hava durumu - Güncel hava durumu - Yarın hava nasıl olacak?

Son dakika - Meteoroloji 22 Ocak Çarşamba günü il il hava durumu tahminini açıkladı - 22 Ocak Çarşamba hava durumu - Güncel hava durumu - Yarın hava nasıl olacak?

İL İL HAVA DURUMU (22 OCAK - 28 OCAK)

Son dakika - İl il hava durumu - 22 Ocak - 28 Ocak tarihleri arası il il hava durumu - Güncel hava durumu- Bugün hava nasıl olacak?

ŞIRNAK'TA TEK KATLI EVLER KAR ALTINDA KALDI

Şırnak’ta etkili olan kar yağışı yüksek kesimlerde bulunan köyleri kar altında bıraktı. Tek katlı evler kardan kayboldu.

Son dakika haberi - Şırnak hava durumu - Güncel hava durumu

2 bin 950 rakımlı Kato Dağı eteklerinde bulunan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Bölücek köyünde kar kalınlığı 2 metreyi geçti. 

Son dakika haberi - Şırnak hava durumu - Güncel hava durumu

KONYA'DAKİ 2 BİN YILLIK ANIT AĞAÇ KAR YAĞIŞINA DAYANAMADI

Türkiye'nin en yaşlı dünyanın ise ikinci en yaşlı ağacı olarak kabul edilen 2 bin yaşındaki Juniperus Foedissima türündeki 'Ağıl Ardıç' ağacının bir kısmı yoğun kar yağışı nedeniyle kırıldı. 

Son dakika - Konya hava durumu - Güncel hava durumu - 2 bin yıllık anıt ağaç

Taşkent ilçesi Balcılar Mahallesi’nde bulunan bin 730 rakımlı tepedeki 2 bin yaşında, 22 metre boyunda, 4 metre çapında ve 12 metre çevre genişliğindeki ‘Ağıl Ardıç’ ağacının, yoğun kar yağışı nedeniyle bir kısmı kırıldı. 

Son dakika - Konya hava durumu - Güncel hava durumu - 2 bin yıllık anıt ağaç

Karda yürüyüşe çıkan dağcı Hasan Hüseyin Kahriman tarafından kırılmış olarak bulunan Türkiye’nin en yaşlı dünyanın ise ikinci yaşlı ağacı olarak kabul edilen Ağıl Ardıç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2002 yılında tabiat anıtı olarak tescil edilmişti.

RİZE'NİN AYDER YAYLASI'NDA KAR FESTİVALİ HAZIRLIĞI

Hafta sonu Ayder Yaylası’nda yapılması planlanan 13. Ayder Kar Festivali için yaylada hazırlıklar başladı. 

Son dakika - Rize hava durumu - Güncel hava durumu - Ayder hava durumu

Ayder Yaylası’nda geçtiğimiz haftadan bu yana yağan kar yağışı sonrası, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler kar keyfi yaşamaya devam ediyor. Yaylada kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreyi bulurken, Özel İdare ve Çamlıhemşin Belediyesi ekipleri hafta sonu yapılması planlanan Kar Festivali için yollarda kar küreme ve temizleme çalışmaları başlattı. 

Son dakika - Rize hava durumu - Güncel hava durumu - Ayder hava durumu

Festivalin yapılması planlanan bölgede kayan kişilerin kaza yaşamaması için kardan setler hazırlanırken, emniyet güçleri yaylaya giden kar lastiği olmayan araçlara zincir takmalarını mecbur kılıyor.

SİVAS'TA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNİN ZORLU MESAİSİ

Sivas'ta, kar yağışı ile birlikte ulaşıma kapanan köy yollarında İl Özel İdare ekiplerince yoğun çalışma gerçekleştiriliyor. Ekipler, önceliği hasta ve cenaze olan köylerde 24 saat görev yapıyor. 

Son dakika - Sivas hava durumu - Güncel hava durumu

Kar yağışının etkisini yeniden göstermesiyle birlikte dün itibariyle il genelinde 483 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi nedeni ile kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdare ekipleri harekete geçti. 

Son dakika - Sivas hava durumu - Güncel hava durumu

SEYDİŞEHİR-ANTALYA KARA YOLUNDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir-Antalya kara yolunun Alacabel mevkisinde ulaşımda güçlük yaşanıyor. 

Son dakika - Antalya hava durumu - Konya hava durumu

ORDU'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle kapanan 43 mahalle yolu ulaşıma açıldı. 

Son dakika - Ordu hava durumu - Güncel hava durumu

VAN'DA ZERNEK BARAJI BUZ TUTTU

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Zernek Baraj Gölü'nün yüzeyi, geceleri sıfırın altında 20 dereceyi bulan soğuk hava nedeniyle buz tuttu. 

Son dakika - Van hava durumu

Kafes balıkçılığının da yapıldığı baraj gölündeki kafesler ve tekneler, yaklaşık 20 santimetre kalınlığındaki buz kütlesine gömüldü. 

Son dakika - Van hava durumu

VAN'DA DERECELER -20'Yİ GÖRDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle 29 yerleşim yerinin yolunun kapalı olduğu Van’da, karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kentte hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 20 dereceye kadar düşüyor.

SÖĞÜT-ESKİŞEHİR KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI, ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI

Bilecik’in bazı ilçelerinde yoğun yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönden etkilerken, Söğüt-Eskişehir karayolu ulaşıma kapandı. 

Son dakika - Bilecik hava durumu

Bilecik’in Söğüt ilçe otogarından içindeki yolcuları ile Eskişehir’e hareket eden yolcu minibüsü, Yeşilyurt mevkinde yoğun kar yağışı yüzünden yolda kaldı. Yolda kalan minibüs ve diğer araçların yardımına Bilecik İl Özel İdaresine ait ekipler koştu. 

DÜZCE'DE BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Kış mevsiminde bir türlü yağmayan ve Düzcelilerin sabırsızlıkla beklediği kar, şehrin yüksek kesimlerine gece saatlerinde düştü.

Son dakika - Düzce hava durumu

Karın yağdığı bölgelerden olan Bahçeşehir’de sabah kar yağışına uyanan çocuklar, soluğu dışarıda aldı.

HAKKARİ'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2 gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte başlatılan kar temizleme çalışmaları devam ediyor. 

Son dakika - Hakkari hava durumu

Yüksekova’da 2 gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışının ardından belediye karla mücadele ekipleri ilçenin en işlek caddesi olan Cengiz Topel Caddesinde kar temizleme çalışması yürüttü. 

KASTAMONU'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ

Gelen son dakika bilgisine göre; İnebolu-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsü Kastamonu’nun Küre ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kontrolden çıktı.

Son dakika - Kastamonu hava durumu

Kar nedeniyle kayan yolcu otobüsü uçuruma yuvarlanmaktan bariyerler sayesine kurtuldu. Otobüs içinde bulunan yolcular korku dolu anlar yaşadı. 

MANİSA'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Manisa’nın Demirci ilçesinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle ilçenin yüksek kesimleri beyaza büründü. 

Son dakika - Manisa hava durumu

Demirci’de kar yağışı etkili oluyor. Fırtına ve tipi sebebiyle sürücüler zorluk çekerken, Demirci karayolları ekipleri de Demirci-Simav karayolunda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Son dakika - Manisa hava durumu

ÇORUM'DA 200 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Çorum’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı.

Son dakika - Çorum hava durumu

Sabahın erken saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Çorum Belediyesi tarafından kent merkezinde, Karayolları ve İl Özel idaresi ekipleri tarafından da ilçe, köy ve şehirlerarası yollarda karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Son dakika - Çorum hava durumu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63