Miçotakis: İltica hakkı olmayanlar Türkiye'ye iade edilecekler

Yunanistan'ın yeni başbakanı Kiryakos Miçotakis merakla beklenen FETÖ hamlesine ilişkin ilk açıklamasını yaptı. İltica konusundaki milli politikalarını değiştireceklerini söyleyen Miçotakis, iltica hakkına sahip olmayanların Türkiye'ye iade edileceğini söyledi.

11 Temmuz 2019 Perşembe 07:26
Miçotakis: İltica hakkı olmayanlar Türkiye'ye iade edilecekler

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Kiryakos Miçotakis bir Fransız dergisine açıklamalarda bulundu.
 
Ulusal iltica politikası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yunan Başbakan, Dublin Sözleşmesi’nin reforme edilmeye ve AB üyesi ülkelerin iltica politikalarının uyumlu hale getirilmesine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
 
"İLTİCA HAKKI OLMAYANLAR TÜRKİYE'YE İADE EDİLECEKLER"
 
Miçotakis, "Ancak bunun derhal hayata geçirilmesi mümkün olmadığı için biz iltica hakkı tanınması konusundaki milli politikamızı derhal değiştireceğiz ve süreci sadeleştireceğiz. Bu şekilde süreç daha hızlı işleyecek ve daha etkin olacak. Böylece iltica hakkına sahip olanlar Yunanistan’da kalmaya devam edecek, ancak bu hakka sahip olmayanlar ise AB-Türkiye anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye iade edilecekler." ifadelerini kullandı.
 

 

 

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63