MİT FETÖ'nün yapılanmasını tespit etti, Emniyet operasyon başlattı

MİT, FETÖ'nün akademisyen yapılanmasına yönelik yaptığı çalışmada çok önemli bulgular elde etti. Örgüt üyesi doktor ve akademisyenlerin, örgüt tarafından tayin edildikleri ilde devir işlemi yaptığı tespit edildi. İstanbul'da düzenlenen soruşturma kapsamında 32'si kamu, 11'i özel kurumda çalışan 43 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

30 Temmuz 2019 Salı 17:40
MİT FETÖ'nün yapılanmasını tespit etti, Emniyet operasyon başlattı

MİT'in yürüttüğü çalışma kapsamında, terör örgütü FETÖ'nün doktor/akademisyen yapılanmasına yönelik önemli tespitler yapıldı. 

 

 

Örgütün doktor/akademisyen yapılanmasında "sorumlu" olarak faaliyet gösteren şahıslar tarafından, örgüt ile irtibatlı doktor ve akademisyenlerin 1-5 arası rakamlarla derecelendirildikleri ve bu kişilerin tayininin çıkması halinde, örgütün tayin ettiği ildeki örgüt mensubuna bizzat devir işlemi yapıldığı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ/PYD irtibatlı olduğu belirlenen 32'si kamu, 11'i özel kurumda aktif görevli 43 şahsa yönelik operasyon düzenlendi.

 

 

KAYNAK: HABER7

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63