Mustafa Çalışkan'dan tepki çeken sözlere açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker iddialarının ardından gündeme gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklama tepki çekince, Çalışkan sözlerine açıklık getirmek zorunda kaldı.

28 Mayıs 2021 Cuma 15:25
Mustafa Çalışkan'dan tepki çeken sözlere açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, son dönemdeki iddialarıyla tartışma yaratan Sedat Peker'e koruma verilmesiyle ilgili olarak işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan konuyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi'ne konuştu.

Açıklamaları ile adeta özgüven patlaması yaşayan Çalışkan, açığa alınacağı yönündeki iddialara "Türkiye'deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Türkiye'de dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Benim gibi birini açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım?" cevabını verdi.

Açıklamaları sosyal medyada tepki çeken Çalışkan, Cüneyt Özdemir'e konuya ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı. 

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Youtube üzerinden yaptığı yayında, açıklamaları yayımlanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a ulaştığını ve programa çıkmaya davet ettiğini söylerken, Çalışkan'ın buna sitemli bir yanıt verdiğini belirtti.

Özdemir, Çalışkan'ın yanıtını şöyle aktardı: "Sitemli bir konuşma oldu. Dedi ki, 'Ben ilk olarak size şunu söyleyeyim, röportaj vermek için bu konuşmayı yapmadım ve de bunların yazılacağından haberdar değildim, yazılacağını bilsem hiç konuşmazdım' dedi. Bize de programa çıkmayacağını söyledi. Off the record bir kaç soru sordum, o da off the record, yani gazeteciyle arasında kalmak kaydıyla, çünkü ondan sizin almadan bunları yayımlayamam. Bana bazı olayları anlattı."

MUHABİRDEN YANIT

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın, “Yazılacağını bilseydim konuşmazdım” açıklamasına ilişkin konuşan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının ardından Mustafa Çalışkan’ın açığa alınacağına dair duyumlar aldım. Çalışkan’ı başta suç örgütü lideri Sedat Peker’e koruma verilmesi konusu ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir üzerinden kendisine yöneltilen tüm iddiaları sormak için aradım. İddiaları hatırlatıp bazı sorular yönelttim. Kendisi bana ‘konuştuklarımız yazılmasın’ şeklinde bir şey söylemedi. Off the record söylüyorum şeklinde bir uyarıda bulunsaydı elbette ki söylediklerini yazmazdım. Ben gazetecilik refleksi ile aradım işimi yaptım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63