Ölüleri bekletmeden yakıyorlar! Uğur Şahin'den flaş açıklama

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının, Hindistan'ı sarsan varyanta karşı etkinliğine inandığını açıkladı.

28 Nisan 2021 Çarşamba 13:43
Ölüleri bekletmeden yakıyorlar! Uğur Şahin'den flaş açıklama

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Hindistan'da vakaların patlamasına, ölümlerin artmasına ve hastanelerin yetersiz kalmasına neden olan Hindistan varyantı ile alakalı bir açıklama yaptı.

Fransız haber ajansı AFP'de yer alan habere göre Şahin, koronavirüse karşı Pfizer ile ortaklaşa geliştirdikleri aşının, Hindistan'ı kasıp kavuran B.1.617 varyantına karşı etkili olduğuna emin olduğunu açıkladı:

Hindistan'da, yakılmak için bekleyen cesetler dünyayı dehşete düşürdü!

"Hala Kovid-19'un Hindistan varyantını test ediyoruz, ancak bu varyantta daha önce test ettiğimiz ve aşımızın başarı gösterdiği mutasyonlar var, bu yüzden kendimize güveniyoruz."

HİNDİSTAN'DA DURUM ÇOK KÖTÜ

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 360 bin 960 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle 3 bin 293 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 17 milyon 997 bin 267'ye yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı 201 bin 187'ye ulaştı.

Hastanelerin yetersizliğinden dolayı arabada solunum cihazı takılan bir hasta

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME NOKTASINDA

Uzmanlar, ülke çapında vakaların artmasıyla hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne işaret ederek, sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğu uyarısında bulunuyor.

HASTALAR KAPIDAN ÇEVRİLİYOR

Hastanelerdeki doluluk nedeniyle binlerce hasta kapıdan geri çevriliyor. İnsanlar yakınlarını tedavi ettirebilmek için sosyal medyadan çağrılar yapıyorlar.

Ölenler sokak ortasında yakılıyor.

İNSANLAR SOKAKLARDA ÖLÜYOR

Solunum cihazına bağlı hastalar için oksijen temin edilmesinde sıkıntılar yaşanırken, hastaneler sokaklar can veriyorlar. Birçok hastanenin tıbbi oksijen sıkıntısı nedeniyle alarm verdiği Yeni Delhi'de, Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, diğer eyaletlerin başbakanlarından yardım istemişti.

Hindistan'dan acı kare: Ölen oğlunu kendi taşıdı

ÖLÜLER KENT ORTASINDA YAKILIYOR

Krematoryumlarda yer kalmaması nedeniyle ölüler kentlerdeki geçici mekanlarda yakılıyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63