Önce İngiltere şimdi de Rusya! Açıklama geldi: Türkiye'den vazgeçemiyoruz

Son dakika haberi: Normalleşme ile beraber Türkiye'ye yönelik turist ilgisi de artarak devam ediyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) yapılan açıklamada, Türkiye'de kısıtlamaların kalkmasıyla Rus vatandaşların tatil için yine Türkiye'yi seçtiklerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde İngilizlerin de bu yıl tatil için en çok tercih ettiği ülkelerden birinin Türkiye olduğu açıklanmıştı.

04 Mart 2021 Perşembe 14:10
Önce İngiltere şimdi de Rusya! Açıklama geldi: Türkiye'den vazgeçemiyoruz

Son dakika haberi: Rus vatandaşlarının Türkiye’de tatile yönelik talebi, Türkiye’de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik bazı kısıtlamaların kaldırılması nedeniyle artışa geçti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) yapılan açıklamada, Türkiye'nin turistik illerinde kafe ve restoranların bir süre önce açıldığı, hafta sonları uygulanan kısıtlamaların ise kısmen iptal edildiğine işaret edildi.

Boris Johnson açıkladı: Türkiye'ye akın edecekler

Önlemlerin kısmen kaldırılmasının, Rus turistlerin Türkiye’de tatil talebine olumlu yansıdığının belirtildiği açıklamada, “Sektör yetkilileri, kısıtlamaların kısmen de olsa kaldırılmasının Türkiye'ye yapılan tur satışlarını olumlu yönde etkilediğini ifade ediyorlar.” ifadeleri yer aldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın İngiltere’nin 8 Mart tarihinden itibaren 4 farklı aşamada kaldırmayı planlığını açıklamasıyla Türkiye’ye olan talepte patlama olduğunu ve rezervasyonlarda bir gecede yüzde 500’lük bir artış yaşandığını söyledi.

Türkiye'ye yönelik talebin, ilkbahar-yaz dönemi için olumlu bir seyir halinde ilerlediği bilgisine yer verilen açıklamada, yaz döneminde Türkiye’ye gelişlerde Kovid-19 testi zorunluluğunun da kaldırılması halinde turist akışında artış yaşanacağına vurgu yapıldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63