Orman yangınlarıyla ilgili Bakan Pakdemirli'den son dakika açıklaması

Muğla'nın Fethiye, Hatay'ın Kırıkhan ve Adana'nın Kozan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

31 Temmuz 2021 Cumartesi 08:46
Orman yangınlarıyla ilgili Bakan Pakdemirli'den son dakika açıklaması
  • 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale 4'üncü günde de devam ediyor.
  • Manavgat'ta üç, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise bir kişi yaşamını yitirdi.
  • Binlerce hayvan telef oldu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndü.
  • Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim yerleri tahliye edildi.
  • Çıkan 98 yangının 88'i kontrol altına alındı, 10'u ise devam ediyor.
  • Türkiye'de yaşanan yangın felaketi için birçok ülke dayanışma ve taziye mesajı gönderdi.

Yangın felaketiyle alakalı gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz.

08:40: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 98 orman yangınının 88'inin kontrol altına alındığını bildirdi. Bakan Pakdemirli, Adana'da 1, Antalya'da 3, Mersin'de 3, Muğla'da 2, Osmaniye'de 1 olmak üzere toplam 10 yangının devam ettiği bilgisini verdi.

07:06: Muğla'nın Fethiye, Hatay'ın Kırıkhan ve Adana'nın Kozan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

06:23: Muğla'nın Fethiye ilçesinin dünyaca ünlü turistlik bölgesi Ölüdeniz'in Ovacık mevkiinde orman yangını çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, orman yangınını 4 kişinin molotof kokteylleri ile çıkardığı yönünde iddialar olduğunu söyledi.

KAYNAK: AJANSLAR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63