Pence ısrar etmişti...Erdoğan'dan dikkat çeken 'güvenli bölge' vurgusu

ABD ile Türkiye arasında dün varılan Barış Pınarı Harekatı mutabakatı sonrası ABD Başkan Yardımcısı Pence'in konuşmasında ısrarla 'tampon bölge' ifadelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan göndermeli mesaj geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yaptığı Twitter paylaşımında "GÜVENLİ BÖLGE" ifadelerini büyük harflerle yazdı.

18 Ekim 2019 Cuma 22:26
Pence ısrar etmişti...Erdoğan'dan dikkat çeken 'güvenli bölge' vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence başkanlığında dün gerçekleştirilen heyetler arasın toplantı sonrası Barış Pınarı Harekatı'na ara verilerek 120 saat içerisinde terör örgütü YPG/PKK'nin bölgeden çekilmesi kararlaştırıldı.

 

 

ABD Başkan Yardımcısı Pence, toplantı sonrası yaptığı açıklamada YPG/PKK ile bağlantı içinde olduklarını ve onların bölgeden çıkacaklarına dair kendilerine güvence verdiğini vurgulayarak "Bu anlaşma, Suriye'deki Kürtlerin ve Türkiye'nin çıkarına olacaktır. Bu bölgede uzun vadeli bir tampon bölge oluşturulacak ve barış ve istikrarın sağlanması mümkün olacaktır." dedi.

"BU BİR ATEŞKES DEĞİLDİR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık. YPG'nin ağır silahlarının toplanması, mevzilerinin ve tahkimatlarının imha edilmesi hususlarında mutabakat sağladık. PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir. Ancak terör unsurlarının çıkmasından sonra operasyonu durdurmamız söz konusu olacaktır." açıklamasında bulundu.

 

 

ABD Başkan Yardımcısı Pence, konuşmasında ısrarla ateşkes ve tampon bölge (buffer zone) ifadeleri üzerinde durdu.

ERDOĞAN GÜVENLİ BÖLGE'Yİ BÜYÜK HARFLERLE YAZDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "GÜVENLİ BÖLGE" ifadelerini büyük harflerle yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında "Başta Suriye’nin kuzeyinde tesis edeceğimiz GÜVENLİ BÖLGE çalışmaları olmak üzere, bölgemizin huzur, refah ve istikrara kavuşması için ortak çabalarımızın sürmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63