Pentagon açıkladı! İşte F-35 programına Türkiye'nin yerine alınacak ülke

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Japonya'nın F-35 programı için, savaş uçaklarının üreticisi Lockheed Martin ile 23 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Böylelikle Japonya'nın projeye girişinin ilk adımı atılmış olundu.

15 Temmuz 2021 Perşembe 14:06
Pentagon açıkladı! İşte F-35 programına Türkiye'nin yerine alınacak ülke

Rusya'dan S-400 alımı sebebiyle Türkiye'nin F-35 programına katılımı, Temmuz 2019'da askıya alınmıştı.

8 katılımcısı kalan programda yeni bir gelişme yaşandı.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) yayımladığı son dakika açıklamasına  göre; Japonya'nın F-35 programına katılması için Lockheed Martin ile 23 milyon 18 bin 589 dolarlık bir sözleşme yaptı.

Böylece programdaki katılımcı sayısı yeniden 9 olması için ilk adım atılmış olundu.

Yapılan açıklamada, "Fort Worth, Teksas merkezli Lockheed Martin Aeronautics şirketiyle 23 milyon 18 bin 589 dolarlık maliyet artı sabit ücretli bir sözleşme yapıldı. Bu sözleşme, bir Dış Askeri Satış (FMS) programına tabi ülkenin F-35 Müşterek Taarruz Uçağı programına entegrasyonunu ve F-35 uçak üretimi, modifikasyonları, lojistik ve idame çabaları için ülkeye özel program desteği sağlar" denildi.

Söz konusu ülkenin Japonya olduğu ifade edilen duyuruda, sözleşmenin Mart 2025’te tamamlanacağı ifade edilirken kontrat bedelinin Japonya tarafından karşılandığı kaydedildi.

Japonya, F-35A ve F-35B serisini almak üzere ABD ile 23 milyar dolarlık alım müzakeresine girmişti.

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63