Pompeo açıkladı! ABD'den Doğu Akdeniz kararı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi hafifletmek için yarın Kıbrıs'a gideceğini açıkladı. Pompeo, Doğu Akdeniz'deki krizi çözmek için gerçek bir diyalog kurulmasını umduklarını belirterek, müzakerelerin başlaması için askeri varlıkların geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

11 Eylül 2020 Cuma 08:59
Pompeo açıkladı! ABD'den Doğu Akdeniz kararı

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim artmaya devam ediyor.

 

MED-7'nin toplantısı sonrası bugün yeni bir gelişme yaşandı.

Afganistan barıi görüşmeleri için Katar'ın başketi Doha'ya uçan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, uçakta yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi hafifletmek için 12 Eylül'de Kıbrıs'a gideceğini açıkladı.

 

ASKERİ VARLIKLARIN GERİ ÇEKİLMESİNİ TALEP ETTİ

Pompeo, Doğu Akdeniz'deki krizi çözmek için gerçek bir diyalog kurulmasını umduklarını belirterek, müzakerelerin başlaması için askeri varlıkların geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya'nın diyalog için çaba sarf ettiğini, Fransa'nın ise Atina ve Güney Kıbrıs'ı kararlı bir şekilde desteklediğini belirten Pompeo, "Sorun barışçıl ve diplomatik yollarla çözülmeli" dedi

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63