Putin'in sözleri Moskova'yı karıştırdı! Rusya'da hükümet istifa etti

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, hükümetin istifa ettiğini açıkladı. Rus devlet ajansı TASS, yeni hükümeti Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kuracağını duyurdu. Putin ise, Medvedev'in istifası sonrası bir açıklama yaptı.

15 Ocak 2020 Çarşamba 17:57
Putin'in sözleri Moskova'yı karıştırdı! Rusya'da hükümet istifa etti

Rus devlet ajansı TASS'da yer alan habere göre; Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, hükümetin istifa ettiğini açıkladı. Yeni hükümetin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kurulacağını duyurdu.

 

Rus liderle konuşması sırasında, Putin'in Federal Meclis'te sadece ülkenin bir yıl içinde yapacağı çalışmaların önceliklerini tanımlamadığını, aynı zamanda Rusya Anayasası'nda yapılacak köklü değişikliklerin tanımını yaptığını kaydeden Medvedev, "Bu değişiklikler, sadece Anayasanın bazı maddelerinde değil, genel itibarıyla iktidar dengesinde ciddi değişiklikleri beraberinde getirecek" dedi.

 

Bu bağlamda Rusya hükümeti olarak Rusya Devlet Başkanı'na bu kararın uygulanması için gerekli tüm kararları alma imkanı sunmaları gerektiğini söyleyen Medvedev, "Bu koşullar dahilinde, Rusya Anayasası'nın 117. maddesi uyarınca hükümetin tümüyle istifa etmesinin doğru olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

PUTİN DE KONUŞTU

Hükümet üyeleri ile bir araya gelen Putin konuyla ilgili, "Dmitriy Anatolyeviç (Medvedev) her zaman savunma kabiliyetimizi ve güvenliğimizi güçlendirme açısından da bu konularla ilgilendi. Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum ve ileride özellikle bu kategorideki konularla ilgilenmesini rica ettim. Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı görevinin oluşturulmasının da mümkün olduğu kanısındayım ve bunu en yakın zamanda yapacağım" ifadelerini kullandı. 

Medvedev ve bakanlara teşekkür edip yeni hükümet kurulana kadar mevcut görevlerine devam etmelerini isteyen Putin, "Elde edilen sonuçlardan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Her şeyi yapamadık ancak her zaman her şeyi yapmak mümkün olmuyor. En kısa sürede görüşeceğimizi umuyorum, her birinizle görüşeceğim, yeni hükümet kurulana kadar görevlerinize devam etmenizi rica ediyorum" dedi.

YENİ GÖREVİ

Putin, Medvedev'i Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı olarak atayacağını kaydetti.

PUTİN'İN SÖZLERİ SONRASI İSTİFA GELDİ

Putin, başkent Moskova'da Federal Meclis üyelerine seslendi. Parlamentoya başbakan seçme yetkisini vermek istediğini söyleyen Putin, Rusya'da güçlü başkanlık sisteminin de korunmasını istediğini açıklamıştı. 

Putin'in açıklaması, 2024'ten önce siyasi sistemde nasıl reform yapabileceğine dair ipuçlarının izlendiği bir ortamda geldi. Putin'in mevcut başkanlık süresi 2024'de sona eriyor ve anayasa görevden ayrılmasını gerektiriyor.

Putin çok sayıda anayasal reformun yapılacağı sinyalini vermişti.

KAYNAK: AJANSLAR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63