Resmi açıklama geldi! Koronavirüste özel sigorta kapsamı değişti

Türkiye'de koronavirüs vakası görülmesi ile birlikte vatandaşlar tarafından en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de Özel ve Tamamlayıcı Sağlık sigortalarının tedaviyi karşılayıp karşılamadığı oldu. Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ilan ettiği koronavirüs salgını sağlık sigortalarının kapsamını da etkiledi...

13 Mart 2020 Cuma 15:34
Resmi açıklama geldi! Koronavirüste özel sigorta kapsamı değişti

Koronavirüsün özel sağlık sigortası kapsamında olup olmadığı tartışılıyor. Bir hastalığın sigorta kapsamında olmaması için ilk şart Hazine Müsteşarlığı'nın koyduğu Özel Sağlık Sigortası Genel Şartları'nda istisna edilmiş olması gerekiyor. Sağlık sigortası olanlar koronavirüsü kaptığında sigorta bunu karşılamak zorunda ancak bazı sigorta şirketleri özel şartlarında bunu belirtmişse kapsam dışında kalabilir. 

 

 

PANDEMİ İLAN EDİLDİ KAPSAM DIŞI KALDI

Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'pandemi' ilan etmesi ile özel sağlık sigortaların da kapsamı değişti. Salgın hastalık ilan edildikten sonra özel sağlık sigortası artık devre dışı kalıyor ve tedavi giderleri devlet tarafından karşılanıyor yani tüm masrafları SGK karşılıyor.

 

 

PANDEMİ NEDİR?

Pandemi, dünyada birden fazla ülkede veya kıtada, çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel isimdir. Pandemi durumu virüslerde karşılaşılabilmektedir. Virüsün yayılması ve tutunması pandemik olarak yorumlanmaktadır. DSÖ, en son 2009 yılında influenza (H1N1)  virüsü nedeniyle pandemi ilan etmişti. Türkiye’de de ilk vaka 2009 yılında çıkmış ve toplam 14 bine yakın vaka görülmüştü.

TEDAVİYİ DEVLET KARŞILIYOR, ÜCRET ALINMIYOR

Pandemi ilan edildikten sonra salgın hastalık, özel sigortanın kapsamında çıkıyor. Şöyle ki; Koronavirüsün tespitini de tedavisini sadece belirlenen devlet hastaneleri yapıyor. Koronavirüs tanı ve tedavisi ile ilgili tüm süreci belirlenen devlet hastaneleri yürüttüğü için de tüm sağlık giderleri SGK tarafından karşılanıyor ve vatandaştan hiç bir ücret alınmıyor. 

KORONAVİRÜS TESPİT EDİLMEZSE ÖZEL SİGORTA KAPSAMINDA

Eğer bir vatandaş koronavirüs şüphesiyle özel hastaneye gider ve yapılan tetkiler sonucu rahatsızlığınızın koronavirüs teşhisi konulmaz ise tedavi özel sağlık sigortası tarafından karşılanıyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK’lı kişilerin özel sağlık hizmetlerinden daha kapsamlı ve uygun fiyatlarla yararlanabilmesi için oluşturulan bir sağlık sigortası poliçesidir. Tamamlayıcı sağlık sigortası Sosyal GÜvenlik Kurumu'nun karşılamadığı veya limitleri aşan durumlarda ek ücret yükünden kurtarıyor. Poliçe yaptıranlar poliçede belirlenen özel hastanelerde yine poliçede belirlenen hastalıklar ve tedaviler için ek ücret ödemeden yaralanabiliyor. TSS ile özel hastaneye başvuranlar sadece 15 TL'lik katılım ücreti ödüyor.

Özel sağlık sigortası nedir?

Özel Sağlık Sigortası İSE sigortalanan kişinin hastalıklar ve kazalar sonucu oluşacak sağlık giderlerinin karşılanması için hazırlanmış kişiye özel sigorta planlarıdır.

Belirlenen limitler, özel ve genel şartlar dahilinde, daha önceden sigorta poliçesinde belirtilen olası risklere karşı sigortalıyı korur. Bir özel sağlık sigortası poliçesinde en önemli unsurlardan biri genel ve özel şartlardır. Özel Sağlık Sigortaları, sigortalılarına diledikleri doktor veya sağlık kurumunda tedavi olma özgürlüğü tanır. Sigorta şirketi, sigorta poliçesinin kapsamına göre sigortalının geçirdiği herhangi bir hastalık ya da bir kaza sonucunda ortaya çıkan ayakta tedavi veya yatarak tedavilerine ait masrafları karşılamayı taahhüt eder. Üstelik bunu özel şartlarda belirtti ise yurtiçi ve yurtdışı dünyanın neresinde olursa olsun karşılar. Özel sağlık sigortaları yüksek meblağlı giderleri karşılayarak sigortalının en zor anında en büyük yardımcısı olur.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRABİLECEĞİNİZ 25 HASTANE

Koronavirüsün Türkiye’de de etkisini göstermeye başlamasından sonra Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde koronavirüs hastalarının başvurabileceği hastanelerin listesini açıkladı. Türkiye’de şu anda 25 hastanede koronavirüs testi yapılabiliyor.

Adana Şehir Hastanesi

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ankara Şehir Hastanesi

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Bursa Şehir Hastanesi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi

 Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Eskişehir Şehir Hastanesi

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Isparta Şehir Hastanesi

Kartal Dr. Lütfe Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Kayseri Şehir Hastanesi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Yozgat Şehir Hastanesi

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63