Resmi Gazete'de yayımlandı! Erdoğan'dan nükleer santral talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de enerjiyle ilgili 3 ayrı genelge yayımladı.

16 Ağustos 2019 Cuma 07:39
Resmi Gazete'de yayımlandı! Erdoğan'dan nükleer santral talimatı

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgelere göre, 2016 yılında "Enerji Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu" olarak oluşturulan yapı, "Enerji ve Tabii kaynak Yatırımları Takip ve Koordinasyon Kurulu" olarak değiştirildi. Kurul, kamu ve özel sektör tarafından yapılacak yatırımların izin süreçlerinin takip, denetim ve koordinasyonunu sağlayacak. Tüm enerji ve tabii kaynak yatırımlarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesini koordine edecek.

 

 

NÜKLEER SANTRAL TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci genelgesi nükleer santrallerle ilişkin maddeler içeriyor. Cumhurbaşkanı genelgesinde, nükleer santral projelerinin gecikmeden tamamlanabilmesi için ilgili kamu kurumlarının yürüttüğü iş ve işlemlerin hızla sonuçlandırılacağı vurgulandı. Genelgeye göre nükleer santral projeleri için ihtiyaç duyulanın her türlü destek, yardım ve kolaylık titizlikle sağlanacak.

 

 

Kamu binalarında enerji tasarrufuyla ilgili genelgeye göre ise, yıllık enerji tüketimi belli bir miktarın üstünde olan tüm kamu kurumları 2023 sonuna kadar yüzde 15 enerji tasarrufu sağlayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kamu binalarında tasarruf ilkeleri uygulama rehberi hazırlayacak. Bakanlık, enerji tasarrufu hedeflerinin gerçekleşme oranlarını Cumhurbaşkanlığına raporlayacak.

KAYNAK: NTV

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63