Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan 'müdahale etmeye hazır olun' talimatı

Rusya Savunma Bakanı orduya, Karadeniz yakınlarındaki NATO tatbikatında olumsuz gelişmeler yaşanması halinde, derhal müdahaleye hazır olunması talimatı verdi.

22 Nisan 2021 Perşembe 15:02
Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan 'müdahale etmeye hazır olun' talimatı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Güney Askeri Bölgesi ve Hava İndirme Birlikleri'nin ani denetimler kapsamında Kırım'daki Opuk poligonunda gerçekleştirdiği tatbikatı yerinde takip etti.

Şoygu burada orduya, Karadeniz yakınlarındaki NATO tatbikatında olumsuz gelişmeler yaşanması durumunda derhal müdahalede bulunmaya hazır olma talimatını verdi:

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kırım'da tatbikatı yerinde takip etti.

"Defender Europe tatbikatının yapılacağı bölgelerdeki durumu izlemeye devam edin ve olumsuz gelişmeler görülmesi halinde derhal müdahalede bulunmaya hazır olun.

NATO birliklerinin Defender Europe 2021'in yapılacağı bölgelere intikalini dikkatli bir şekilde izliyoruz. Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'da NATO birliklerinin ve askeri kargoların karşılanması için koordinasyon merkezleri kuruldu. İttifak birliklerinin ana koalisyon gruplarından biri Karadeniz'e konuşlandırılıyor. Şu anda Yunanistan limanlarına silah, asker ve özel teçhizat getiriliyor."

Bölgede, NATO öncülüğünde çok sayıda ülkenin katılımıyla "Defender Europe 2021" adlı tatbikat düzenleniyor.

Rusya'dan Kırım'da askeri tatbikat: 10 bin asker, 40 savaş gemisi...

"KIŞLALARINA DÖNÜN" EMRİ

Şoygu ayrıca, Kırım'daki tatbikatlarının hedefine ulaştığını, ani denetimlerin de sonlandırılmasına karar verdiğini söyleyerek, tatbikatların cuma günü (yarın) sona ermesinin ardından askerlere, 1 Mayıs'a kadar kışlalarına dönme emri verdi.

Rus ordusu, Kırım'da çok sayıda savaş gemisi, savaş uçağı ve binlerce askerin katıldığı büyük tatbikatlar düzenledi.

Rusya'dan Türkiye'ye şoke eden İHA ve SİHA tehdidi

"Ani denetim hedeflerine eksiksiz olarak ulaşıldığını düşünüyorum. Birliklerimiz, ülkeyi güvenli şekilde savunma kapasitesine sahip olduklarını ortaya koydu. Buna bağlı olarak Güney ve Batı Askeri Bölgeleri'ndeki ani denetimlerin sonlandırılmasına karar verdim."

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63