Rusya'dan füze denemesi! Görüntüleri yayınlandı

Rusya Savunma Bakanlığı, taktik füze sistemi İskender’den balistik füzenin fırlatıldığı anı görüntüleyen bir video yayınladı.

31 Ağustos 2019 Cumartesi 17:08
Rusya'dan füze denemesi! Görüntüleri yayınlandı

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Astrahan bölgesindeki Kapustin Yar poligonundan fırlatılan füzenin göreceli düşmana ait önemli bir tesisi hedef aldığı ve başarıyla imha ettiği belirtildi.

Füze atışının eğitim amaçlı olduğu belirtilen açıklamada, İskender taktik füze sisteminin atıl durumdan savaş durumuna hazır hale getirilmesi, füzelerin taşıyıcı makinelerden fırlatma rampalarına aktarılması ve füzenin verilen koordinatlara fırlatılması gibi işlemlerin tatbik edildiği vurgulandı.

 

 

NATO'nun 'SS-26 Stone' olarak adlandırdığı, yüksek hareket ve manevra kabiliyetine sahip İskender-M taktik füzeleri, 500 kilometrelik menzildeki füze sistemleri, çok namlulu roketatarlar, topçu sistemleri, havalimanlarında konuşlanmış uçak ve helikopterler gibi küçük boyutlu hedefleri, ayrıca komuta ve iletişim merkezlerini imha etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63