Rusya'dan şaşırtan teklif! Azerbaycan'dan Ermenistan'a büyük darbe: Gizlemeye başladılar

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor.

05 Ekim 2020 Pazartesi 08:19
Rusya'dan şaşırtan teklif! Azerbaycan'dan Ermenistan'a büyük darbe: Gizlemeye başladılar

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ERMENİSTAN TÜRKİYE YALANIYLA KENDİNİ DÜNYAYA REZİL ETTİ

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

KAYIPLARI GİZLEMEYE BAŞLADILAR

Dağlık Karabağ'da Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda bir hafta geride kaldı. Dağlık Karabağ'ın sözde hükümeti, 51 askerinin daha öldürüldüğünü ve toplam kayıplarının 198 olduğunu iddia ediyor. Ancak Azerbaycan tarafından yayınlanan ve sadece SİHA görüntüleri incelendiğinde bile Erivan'ın kaybının daha fazla olduğu açıkça görülüyor. Ermenistan ise mertçe savaş yerine cepheden kaçarak, sivil yerleşim alanlarını uzaktan füzelerle vuruyor. Azerbaycan, 19 sivilin şehit edildiğini açıkladı.

 

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalar için ateşkes çağrısı yaparak soruna çözüm bulunması adına yardıma hazır olduklarını söyledi. Ermeni meslektaşı ile de telefonda görüşen Lavrov, artan sivil kayıplar nedeniyle duydukları endişeyi aktardı. Azerbaycan, Gence kentine Ermeni tarafından yapılan saldırıda 1 sivilin öldüğünü ve 4 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63