Rusya'nın korkulu rüyası! 'Büyük tehdit' deyip açıkladı

Rusya’nın en büyük silah üreticilerinden Almaz-Antey şirketinin CEO’su Yan Novikov, ABD’nin sahip olduğu X-37 uzay aracının 6 nükleer başlık birden taşıma yeteneğine sahip olmasının büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

23 Mayıs 2021 Pazar 07:22
Rusya'nın korkulu rüyası! 'Büyük tehdit' deyip açıkladı

‘Yeni Bilgi’ Maratonu’nda konuşan Novikov, ABD’nin ilk X-37 uzay aracını 2010 yılında uzaya gönderdiğini anımsatarak, “Bugün, büyük ve küçük 2 tür olmak üzere sayıları artık 6’yı buldu. Son fırlattıkları bir yıl, ikisi ikişer yıldır yörüngede bulunuyorlar” ifadesini kullandı.

Almaz-Antey CEO’su, “Resmi olarak bu araçların bilimsel amaçlar ve istihbarat için geliştirildiği açıklandı. Fakat böyle boş kapasitelere ve imkanlara sahipken tahminlerimize göre küçük araçlar 3, büyük araçlar 6 nükleer başlık taşıyabilir” dedi.

ABD’nin, 2025’te 2 adet X-37 daha yörüngeye yerleştirmeyi planladığına dikkat çeken Novikov, “Bu hiç şüphesiz büyük tehdit” diye ekledi.

Başta Moskova ve St. Petersburg olmak üzere eşzamanlı olarak Rusya’nın 8 şehrinde başlatılan ‘Yeni Bilgi’ Maratonu’nun programı bilim, tarih ve kültür, spor, IT, endüstri ve sanayi, bilim ve teknoloji gibi alanları kapsıyor. Organizatörlerin sözlerine göre, maratona yaklaşık 150 konuşmacı katılıyor.

Rusya Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko, 3 gün içinde etkinliğin yaklaşık 20 milyon izleme topladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63