Savaş uçaklarıyla vurup çağrıda bulundular! Rusya'dan son dakika Türkiye açıklaması

Ilımlı askeri muhalifler İdlib'in güneyinde operasyon başlatmasının ardından Rusya'dan konu ile alakalı son dakika açıklaması geldi.

20 Şubat 2020 Perşembe 17:51
Savaş uçaklarıyla vurup çağrıda bulundular! Rusya'dan son dakika Türkiye açıklaması

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türk ordusunun Suriye'deki muhaliflere destek verdiğini belirtti. Açıklamada Ankara'ya muhaliflerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurma çağrısı yapıldı.

Türkiye'nin muhaliflere topçu atışlarıyla destek verdiği belirtilirken, Rus savaş uçaklarının muhalifleri vurduğu kaydedildi.

İDLİB'DEN ŞEHİT HABERLERİ GELDİ

Rusların açıklamasından kısa süre sonra ise Milli Savunma Bakanlığından (MSB) son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, "İdlib bölgesindeki unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız da yaralanmıştır" denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "İdlib'de bugün ve birkaç haftadır en kötü insani dramlardan biri yaşanıyor. Beşşar Esed rejiminin İdlib'de sivil halka karşı birkaç haftadır düzenlediği saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi.

KAYNAK: AJANSLAR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63