Şehit cenazesi KKTC'yi karıştırdı! Ailelerin isteği Cumhurbaşkanı Tatar'ı sinirlendirdi

1974'te Rumların katlettiği 5 şehidin yeniden defin işleminde ailenin askeri tören istememesine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tepki gösterdi.

30 Mart 2021 Salı 09:16
Şehit cenazesi KKTC'yi karıştırdı! Ailelerin isteği Cumhurbaşkanı Tatar'ı sinirlendirdi

KKTC'de Rumların, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde vahşice katlederek toplu mezara gömdüğü 126 Türk'ten kimlik tespiti yapılan aynı aileye mensup 4'ü çocuk 5 şehidin cenazesinde "Türk askeri" krizi çıktı.

ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİLER

Kimlikleri 47 yıl sonra DNA testiyle belirlenen Akansoy ailesinin 5 üyesi, anne Emine Rüstem Akansoy (26), 4 çocuğu Sezin (15), Mustafa (13), Erbay (12) ve Sibel (8), hayattaki aile yakınlarının talebiyle, askeri tören yerine sivil bir törenle Muratağa şehitliğine defnedildi.

Aralık ayında aynı katliam kurbanı 14 çocuk, askeri törenle gömülmüştü.

KKTC'de katledilen 14 şehit, 46 yıl sonra toprağa verildi

TATAR'DAN TEPKİ: RUMLARA ŞİRİN GÖRÜNME ÇABASI

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hürriyet gazetesine verdiği demeçte, "Rumlara şirin gözükmek adına, kime ne mesaj vermek istiyorlar, şehit cenazemize bile siyaset karıştırdılar, yazıklar olsun" dedi.

Tatar sosyal medyadan da "Bundan böyle şehitlerimiz ile ilgili konularda bireysel tercihlerin devlet uygulamalarının önüne geçmemesi esas olmalıdır" açıklaması yaptı.

TATAR'A CEVAP: ACIDAN SİYASET YAPMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?

Cenaze ailesinden Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekili Asım Akansoy ise "Acı ve gözyaşı üzerinden siyaset yapmaktan utanmıyor musunuz? Cenazenin sivil yapılması yasalara uygun" karşılığını verdi.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / ÖMER BİLGE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63