Şenol Güneş'in zor kararı!

EURO 2020'de boy göstermeye hazırlanan milli takımımızda, Türk kalecilerin performansı güven verirken teknik direktör Şenol Güneş'i ise zor bir karar bekliyor.

22 Şubat 2021 Pazartesi 09:16
Şenol Güneş'in zor kararı!

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek Milli Takımımızda teknik direktör Şenol Güneş'in elini rahatlatan pozisyonlar arasında en güvendiği noktaların başında kaleci mevkiisi geliyor.

Hem 4 büyüklerde hem de Anadolu takımlarımızda performansıyla göz dolduran kalecilerimiz milli takımın geleceği konusunda da ümit veriyor.

UĞURCAN ÇAKIR - TRABZONSPOR

Trabzonspor alt yapısından yetişen ve bordo mavili forma altında gösterdiği performansla 24 yaşında kaptanlığı kadar yükselen kaleci Uğurcan Çakır taraflı tarafsız herkesin övgüsünü almış durumda. Trabzonspor'un Abdullah Avcı yönetimindeki başarılı istatistiğinin arkasında kaleci Uğurcan'ın müthiş performansı yadsınamaz. Özellikle karşı karşıya pozisyonlarda ve yakın mesafelerdeki refleksleriyle dikkat çeken başarılı eldivenin milli takımdaki yeri şimdiden hazır görülüyor.

ALTAY BAYINDIR - FENERBAHÇE

Ara transfer dönemine damga vuran Fenerbahçe'de tek düşünülmeyen mevkii kaleydi. 2019 yılının yaz transfer döneminde Ankaragücü'den Fenerbahçe'ye transfer olan Altay Bayındır bugüne kadar ki performansıyla yedek kaleci Harun Tekin'e forma şansı tanımadı. Kritik pozisyonlardaki başarılı performansıyla dikkat çeken 22 yaşındaki eldiven, teknik direktör Şenol Güneş'in elindeki en büyük kozlardan bir tanesi...

MERT GÜNOK - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

Geçtiğimiz sezon Medipol Başakşehir'in şampiyonluğundaki en büyük pay sahiplerinden biri olan kaleci Mert Günok, milli takım ve turuncu mavili ekibin kaledeki vazgeçilmez ismi oldu. Bu yıl geçen sezonu mumla aratan Başakşehir ligde düşme hattına kadar gerilemiş durumda olsa dahi Mert Günok kalesinde güven vermeye devam ediyor. Her ne kadar lig Mert için talihsiz bir şekilde ilerlese de milli takımdaki tecrübesiyle teknik direktör Şenol  Güneş'in vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

ERSİN DESTANOĞLU - BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ta teknik direktörlüğe Sergen Yalçın'ın gelişiyle siyah beyazlı ekipte özellikle kaleci mevkiisi için adeta devrim gibi bir karar alınarak yabancı ve pahalı kalecileri transfer etmek yerine yerli ve genç oyunculara görev verildi. Bu bağlamda kaleyi devralan 2001 doğumlu Ersin Destanoğlu forma giydiği her maçta kalitesini göstererek güven verdi ve özellikle son zamanlardaki performansıyla adeta milli takım için ben de varım dedi.

GÖKHAN AKKAN - ÇAYKUR RİZESPOR

Çaykur Rizespor'un başarılı kalecisi Gökhan Akkan, 2018 yılından itibaren A Milli Takım kadrosuna çağırılan isimler arasında yer alıyor. Rizespor ile bugüne kadar çıktığı her maçta kalesinde güven veren 26 yaşındaki eldiven Şenol Güneş'in gözü kapalı bir şekilde kaleyi devredebileceği isimlerin başında geliyor.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT - GÖZTEPE

Bu sezon başında Adanaspor'dan Göztepe'ye transfer olan kaleci İrfan Can Eğribayat genç yaşına rağmen sarı kırmızılı ekipte başarılı bir performans sergiledi. Gösterdiği performansla Ümit Milli Takım'a kadar yükselen 22 yaşındaki genç eldiven, A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş'in dikkatini çekmiş durumda.

BERKE ÖZER - WESTERLO

Fenerbahçe'nin 2019-20 sezonunda Belçika’nın KVC Westerlo takımına kiraladığı kaleci Berke Özer, Avrupa macerasını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Öyle ki Belçika ekibi 2000 doğumlu kalecinin kiralık sözleşmesini 1 yıl daha uzatmış durumda. Fenerbahçe'nin büyük umutlar beslediği Berke Özer'in önümüzdeki yıllarda milli takım kalesini koruyacağına kesin gözüyle bakılıyor.

ERCE KARDEŞLER - TRABZONSPOR

Türkiye'nin futbolcu fabrikası gözüyle bakılan Altınordu'da yıldızı parlayan Erce Kardeşler 2019 yılında Trabzonspor'a transfer oldu. Bordo Mavili ekipte Uğurcan Çakır'ın arkasında kalan 26 yaşındaki eldiven şans bulduğu maçlarda gösterdiği başarılı performanslarla her an Trabzonspor'da ve Milli Takım'da göreve hazır olduğunu gösterdi.

Milli takım teknik direktörü Şenol Güneş'in, Dünya Kupası elemelerinde ve EURO 2020'de bu başarılı kaleciler arasından kime görev vereceği merak konusu...

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63