Son Dakika... ABD Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için 'Soykırım' ifadelerini kullanmasının ardından ABD'nin Büyükelçisi Satterfield Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

25 Nisan 2021 Pazar 00:25
Son Dakika... ABD Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal tarafından kabul edilen Büyükelçi Satterfield’a, sözkonusu açıklamaya ilişkin güçlü tepkimiz iletilmiştir. Bu çerçevede, tarihi ve hukuki herhangi bir dayanaktan yoksun olan bu açıklamayı kabul edilemez bulduğumuz, tümüyle reddettiğimiz ve en kuvvetli şekilde kınadığımız ifade edilmiştir.

Açıklamanın uluslararası hukuk bakımından hükümsüz olduğu, ayrıca Türk halkını derinden incittiği ve ilişkilerimize onarılması zor bir yara açtığı kayda geçirilmiştir." denildi. 

Ünlü ABD'li tarihçi: En iyi cevap Ankara'nın açıklamayı görmezden gelmesi olur

ABD Başkanı Biden'dan tarihi skandal! 'Soykırım' dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63