Son dakika: BAE tankları ulaştı, gerilim tırmanıyor! Rusya'dan yeni açıklama

Son dakika: Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı açıklamaya göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor. Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı. Sabah Hafter'in ülkeden ayrıldığını duyuran Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.

14 Ocak 2020 Salı 14:55
Son dakika: BAE tankları ulaştı, gerilim tırmanıyor! Rusya'dan yeni açıklama

Son dakika haberi: Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı kaynakların yaptığı son dakika açıklamasına göre, Hafter milisleri saldırılarına devam etmek için Trablus'un güneyinde toplanıyor.

Askeri kaynaklar, BAE'ye ait zırhlı araç ve topların Hafter milislerinin ana karargahı olan Terhune'ye ulaştığını açıkladı.

RUSYA'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Moskova'da, Türkiye ve Rusya'nın ara buluculuğunda ateşkes ile ilgili çok sayıda görüşme gerçekleştirilmiş ve taslak bir metin hazırlanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı (UMH) Fayiz es Sarrac'ın metni imzalamıştı. Rusya'dan sabah yapılan ilk açıklamada, darbeci Hafter'in anlaşmayı imzalamayarak Moskova'dan ayrıldığı duyurulmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı yeni açıklamada, Hafter'in UMH ile anlaşmaya olumlu baktığı belirtilerek, yerel istişareler için 2 güne ihtiyacı olduğu ifade edildi.

AKAR VE ÇAVUŞOĞLU'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Hafter'in ateşkesi imzalamamasına tepki veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hafter böyle devam ederse Berlin Süreci'nin anlamı olmaz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, "İdlib'de ve Libya'daki ateşkesin büyük ölçüde uygulandığını görüyoruz alanda. Biz bunu sonuna kadar destekliyoruz. Dileğimiz, bir an önce hem İdlib hem Libya'ya barışın, huzurun gelmesi, akan kanın durmasıdır" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HAFTER'E TEPKİ

Bugün AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafter'e çok sert tepki göstererek, "Biz görevimizi yaptık, bundan sonrası sayın Putin ve onun ekibine ait. Önümüzdeki günlerde darbeci Hafter ile meşru yönetim arasındaki tercihleri dikkatle takip edeceğiz. Saldırıların sürmesi halinde darbeci Hafter'e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız" dedi.

 

BM'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Hafter'in ateşkesi imzalamadan Moskova'yı terk etmesi ile ilgili bir açıklamada bulundu. BM, Libya'daki taraflardan ateşkese bağlı kalmalarını ve devam eden diplomatik çabalara destek olmalarını istedi.

KAYNAK: AA, HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63