Son Dakika: Bahçeli'nin sert sözleri Moskova'yı kızdırdı! Rusya'dan cevap

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında sarf ettiği "Esed katildir, gayri meşrudur. Husumetin kaynağı Esed'dir. Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesi samimi dileğimizdir. Şehitlerimizin vebali Rusya'nın omuzlarındadır. Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıyız" sözlerine Rusya'dan son dakika cevabı geldi. Açıklamada, "Provokatif yorumlardan kaçınılmalı" ifadesi kullanıldı.

14 Şubat 2020 Cuma 14:26
Son Dakika: Bahçeli'nin sert sözleri Moskova'yı kızdırdı! Rusya'dan cevap

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Salı günü meclis grubunda yaptığı konuşmaya yanıt verildi. "Devlet Bahçeli, Türk askerlerinin ölümünden Rusya ve Suriye hükümetini sorumlu tuttu ve ülkesinin yönetimini Türk-Rus ilişkilerini radikal bir şekilde değiştirme çağrısı yaptı" denilen açıklamada, "Suriye'nin kuzeybatısında gergin durum içerisinde, herkesin itidalli olması gerektiğine, dahası Suriye konusunda ülkelerimiz arasında yapıcı diyaloğa katkı sağlamayacak provokatif yorumlardan kaçınması gerektiğine inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"BU SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ BULUYORUZ"

Rus Dışişleri'nin açıklamasında, "Trajik olayları iç politik tartışmalarda puan kazanmak için kullanmayı kabul edilemez buluyoruz" ifadelerine yer verildi.

"TÜRKİYE İLE TEMAS HALİNDEYİZ"

Açıklamada, "Ankara'daki yetkililerle Astana formatı çerçevesinde yakın temas içinde bulunuyoruz. İdlib'deki durumu istikrara kavuşturmak için Soçi mutabakatının kapsamlı bir şekilde uygulanmasını savunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli Salı günü yaptığı açıklamada, "Zalimler kana doymamış ve bir kez daha evlatlarımıza kastetmiştir. Artık buna tahammül edecek sabrımız kalmamıştır. Türk milletinin sabrını sınamaya çalışanlar tarihin her döneminde ağır bedeller ödemiştir. Esed katildir, gayri meşrudur. Husumetin kaynağı Esed'dir. Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesi samimi dileğimizdir. Şehitlerimizin vebali Rusya'nın omuzlarındadır. Şam'a girmeyi şimdiden planlamalı. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun zalim Esed. Esed'in defterini dürmek varken temas önerisinde olanlar cinayete ve ihanete ortaktır" demişti.

KAYNAK: HABERTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63