Son Dakika... Başkan Erdoğan KKTC'de: Tarihi günde önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumuna katılıyor.

19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:25
Son Dakika... Başkan Erdoğan KKTC'de: Tarihi günde önemli mesajlar

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde. Ercan Havalimanı’nda resmi törenle karşılanan Erdoğan'ın ilk durağı KKTC Meclisi oldu.

Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumuna katılıyor. KKTC Meclisi'nde konuşan Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bugün bizim için çok önemli bir gün. 

İnşallah bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz programlarla Kıbrıs halkının bayram sevincine ortak olacak, hem Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümünü kutlayacak, hem de bazı yatırımların açılışını yapacağız."

BAŞKAN ERDOĞAN'IN KKTC ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Kıbrıs'ta.

Ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda hitap edecek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek törene katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın görüşmesinde Doğu Akdeniz'deki son gelişmelerin yanı sıra Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, "Kıbrıs davası" hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Erdoğan, ziyaret sırasında ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile KKTC'de yapımı tamamlanan çeşitli projelerin açılışları ile temel atma etkinlikleri için düzenlenecek toplu törene iştirak edecek.

Bayram namazını Ada’da kılacak Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümü için yapılacak ‘Şöhretler Maçı’nın başlama vuruşunu da yapacak.

Saadet Partili Asiltürk Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs ziyaretine katıldı

KAYNAK: HABER7, AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63