Son dakika: Bloomberg'in S-400 iddiasına Rusya'dan yalanlamalar peş peşe!

Rusya Federal Askeri ve Teknik İş birliği Servisi, S-400 eğitim programı kapsamında Türkiye'de bulunan Rus personellerin ülkelerine gönderildiği iddialarını yalanladı.

03 Haziran 2021 Perşembe 14:38
Son dakika: Bloomberg'in S-400 iddiasına Rusya'dan yalanlamalar peş peşe!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun S-400'lerin başında Türk personel bulunacak sözlerini çarpıtarak Rus teknikerleri ülkelerine gönderdi iddiasında bulunan Bloomberg'in yalanına Rusya yanıt verdi.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi, Türkiye'de bulunan Rus S-400 uzmanlarının geri gönderilmesi iddialarını yalanlayarak "Daha önceden onaylanan takvime göre yapılacak" açıklamasında bulundu.

İDDİALARA RUSYA'DAN YALANMALA

Sputnik'e konuşan kurumun sözcüsü Valeriya Reşetnikova, "S-400 sözleşmesiyle bağlantılı olarak, Türkiye'de bulunan Rus teknik uzmanların dönüşü daha önce onaylanan takvime göre gerçekleştirilecek" dedi.

Bloomberg, ABD Başkanı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la liderler zirvesinde bir araya gelmesinin öncesinde 'Türkiye'nin Rus uzmanları Biden’a sinyal göndermek için eve yolladığını' iddia etmişti.

KREMLİN DE YALANLADI

Konuya ilişkin Kremlin'den de bir yalanlama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'de bulunan S-400 uzmanlarının buradan önceden planlanmış olan takvim doğrultusunda geri dönmekte olduklarını belirtip 'uzmanların gönderildiği' şeklinde ifadeler içeren haberlerin doğru olmadığını kaydetti.

"Orada (Türkiye) bulunan uzmanlarımızın hepsi, planlı bir biçimde evlerine geri dönüyor, zira Türk personelin eğitimi ve işlerin devri konusundaki görevlerini tamamladılar. Dönüşleri önceden planlanmış olduğu gibi gerçekleşiyor” diyen Kremlin Sözcüsü, "Bunu bir eve gönderme veyahut kovma şeklinde yansıtmak, kesinlikle yanlış, hiç doğru değil” vurgusunu yaptı.

 

KAYNAK: SPUTNİK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63