Son dakika: Çavuşoğlu, BM Genel Kuruluna kritik iki teklifle gidecek!

İsrail’in Filistin’de uyguladığı zulme en büyük tepkiyi gösteren ülkelerin başında gelen Türkiye, dünyayı harekete geçirmek için çabalarını yoğunlaştırıyor.

19 Mayıs 2021 Çarşamba 06:10
Son dakika: Çavuşoğlu, BM Genel Kuruluna kritik iki teklifle gidecek!

Bu doğrultuda İsrail'in saldırılarını görüşmek üzere yarın yapılacak BM Genel Kurulu oturumuna katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, tarihî bir konuşma yapmaya hazırlanıyor.

ABD’nin New York şehrinde toplanacak BM Genel Kurulunda Çavuşoğlu, Türkiye’nin Filistin’e desteğini bir defa daha vurgulayacak. İsrail'in işgal politikasına ve saldırılarına dikkat çekecek olan Çavuşoğlu, BM’ye elini taşın altına koyması çağrısı yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün gündeme getirdiği “Kudüs’ün üç dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi” formülünü önerecek olan Bakan Çavuşoğlu, ayrıca, Filistin'e uluslararası ortak bir Barış Gücü gönderilmesini de gündeme getirecek.

Kudüs’ün Türkiye'nin kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatacak. Filistin gündemli BM Genel Kuruluna, BM Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır başkanlık edecek. Bozkır, işgal altındaki Filistin topraklarındaki vahim durumun görüşüleceğini açıklamıştı.

4. DEFA TOPLANDILAR

Bu arada ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ortak açıklama yapmasına engel olmasının ardından Çin, Norveç ve Tunus, Konseyi yeniden toplantıya çağırdı. BM Güvenlik Konseyi, İsrail-Filistin gerginliğini ve İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını görüşmek için dün dördüncü defa toplandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63