Son Dakika: Dünyayı sarsan açıklama! Tarih verdi, resmen ilan etti

Son Dakika Haberi: İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan önceki dönemlerden bile çok daha fazla zenginleştirilmiş uranyuma sahip olduğunu açıkladı.

16 Ocak 2020 Perşembe 14:19
Son Dakika: Dünyayı sarsan açıklama! Tarih verdi, resmen ilan etti

Son Dakika Haberi: ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Kasım Süleymani Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürülmüştü. İran'ın da misilleme yapmasıyla iki ülke savaşın eşiğine gelmişti. Washington-Tahran hattında artan gerginliği daha da ileri taşıyacak bir açıklama geldi.

 

"DAHA FAZLASINA SAHİBİZ"

 

Bugün itibariyle nükleer projelerinde herhangi bir kısıtlama olmadığını söylenen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan önceki dönemlerden bile çok daha fazla zenginleştirilmiş uranyuma sahip olduğunu açıkladı.

"ZOR AMA MÜMKÜN"

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekildikten sonra yaptırımlarla İran'ın üzerindeki baskı arttırdığını belirten Ruhani, "Ancak ilerlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İran lideri, Washington yönetimiyle diyaloğun "zor" ama hala "mümkün" olduğunu da sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63