Son dakika haberi: Bakan Soylu'dan Sedat Peker hakkında önemli açıklamalar

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

24 Mayıs 2021 Pazartesi 21:46
Son dakika haberi: Bakan Soylu'dan Sedat Peker hakkında önemli açıklamalar

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

1980 darbesini de öncesini de gördüm. Babam Adalet Partisi'nde siyasetçiydi. Eve çıkarken bodrum katımıza bomba konulup konulmadığını kontrol ederek çıkardık. İlkokul, ortaokul, lise hatta bazen 80 öncesi babamla beraber gece karanlığında bazıları hareket ederler, köşeye konuşlanmışsa onu hep seçici, sanki bir şey yapabilecek gözle bakardık. Sokağımızda bir kişinin taranarak öldüğünü gördük. Çocuktuk o zaman. 

Siyaset ve demokrasi bize şunu öğretti: Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün. Biz her şeye cevap vermekle mükellefiz. Elbette her mesleğin kendine ait etiği olduğu gibi siyasetin de gazeteciliğin de ahlakı vardır. Sorularınız her biri benim için kıymetli. 

SEDAT PEKER'İN VİDEOLARI

Bu olaylar başlayınca, bir organize suç suçlusu, yıllarca Türkiye'de herkesin bildiği ve hayatının nereden geldiği belli olan birisinin bu iftiralarının hepsi saçmadır. Bunlarla ilgili hiç muhatap değiliz. Doğru bulmuyoruz diyerek bu mesele kenarda durabilirdi. Dikkat ederseniz birinci ve ikinci videoda şahsımla alakalı bir şey yok ve ben o zaman devreye girdim. 

Her türlü sapkınlığın içinde olan birinin söylediği ipe sapa gelmez sözler olarak görmedim. Baktım ki bir eleman bir sözcülük ortaya koyuyor. İddiaları ve iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor, Türkiye'ye tırnak içinde söylüyorum vesayet ortaya koymaya çalışıyor, neredeyse herkese 'ipiniz elimde' diyor ve bir sessizlik hakim. 

Terörle mücadele etmişiz, teröre ciddi şekilde darbe vurmuşuz. Organize suç çetelerine darbe vurmuşuz. Uyuşturucuyla mücadele etmişiz, önemli bir sonuç elde etmişiz. FETÖ'yle mücadele ediyoruz, DEAŞ yanı başımızda. Türkiye bütün bunlarla mücadele ederken sanki birileri Türkiye'nin sahayı temizlemesinden önce son kaleyi kaptırmamak için bir hamleye giriyor.

Yıl 2015. Ben AK Parti Genel Başkan Yardımcısıyım. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. 'HDP ile anayasa yapabiliriz' dedi. Ne demek istediğini anlayamadık. 7 Haziran seçimleri yapıldı, AK Parti hükümeti tek başına kuramadı. İlk MKYK toplantısında bugün DEVA Partisi'nin başkanı olan Ali Babacan o gün şunu söyledi: Hiç bu işlere bakmamalıyız, şu anda ekonomiyi ayakta tutmalıyız. Dedim ki: Bizim sorumluluğumuz bugün demokrasiyi ayakta tutmak ve hükümeti kimin kurabileceğine ait çabalarımızı gerçekleştirebilmek. Bu seçim tamamlanmamıştır, kampanya devam etmektedir ve Kasım'da da seçim oldu. 

"DAVUTOĞLU 'HEPİNİZİ DİNLETİYORUM' DEDİ"

Tartışmalar o kadar şiddetli oluyordu ki bir an Sayın Davutoğlu, 'Hepinizin odasında neler konuştuğunu biliyorum ve dinletiyorum' dedi. Biz donup arkadaşlarla birbirimize baktık. 

Sayın Cumhurbaşkanımızla Külliye'de konuşuyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız 'sen ne düşünüyorsun' dedi. Türk siyasetinin doğası buna uygun değil. 

Mithat Sancar, Davutoğlu'nun katıldığı toplantıya geldi. Sancar orada, 'Apo içeriden çıkacak, Kuzey Suriye'de devlet kurulacak' dedi. 

Biz 6-7 arkadaş bir araya geldik. Dedik ki bu mesele tehlikeli bir noktaya gidiyor ve bir daha geri dönüşü olmayacak. Arkadaşlarımızla mücadele başlattık. İsimlerini vermeyeyim. Ve Sayın Davutoğlu'nun partinin içerisinde, partinin genel kuruluş kodlarını, vizyonunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuna uygun hareket etmediği kanaatini bir vesileyle gördük. Bir MKYK öncesinde imzalar toplandı. Bunda benim de arkadaşlarımızın da dahli var. Netice itibariyle biz zihinde olan HDP, Kuzey Suriye veya Apo meselesini kendi siyasal anlayışımızdan uzaklaştırmış olduk. Yıl 2015 ve 2016. Sonra Binali Bey genel başkan oldu. 

Bugün Kuzey Suriye'de devlet kurulmaya çalışılıyor. Suriye'nin içerisinde Amerika'nın üsleri 6'dan 14'e çıktı. 

(Sedat Peker'in videoları) Türkiye'nin üzerine getirilmeye çalışılan tam da budur. Çok basit bir operasyon var. Türkiye bugün siyasal istikrarı nasıl sağlıyor? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var ve Türkiye'de siyasi istikrar var. Ne yapmak lazım? Hepimiz unuttuk, üst üste Türkiye'deki terör saldırılarını. Her gün bir bombanın patladığı, İstanbul'da alışveriş merkezleri kapanmayı göze aldığı günler vardı. 

Ben olayın tamamen fotoğrafını görüp, eski Türkiye'nin son kalıntılarını süpürmeye geldiği andan itibaren birileri devreye girdiler. 

Erhan Tuncel'le Sedat Peker'i kim bir araya getirdi? Erhan Tuncel yıllardan beri bu ülkenin en önemli meselelerinden birisi olan Hrant Dink cinayetinin azmettiricilerinden. Kim emanet eder?

Tecavüzden dolayı karakola götürülüyor Sedat Peker ve orada her şeye kapanıyor. Oradaki iki kişi 'biz Bilecik'ten aldık' diyor. Neyi diyor? Silah ruhsatlarını. Ama Bilecik'e hiç gitmedik diyor. 

AK PARTİ TÜRKİYE'DE MAFYAYI BİTİRDİ

2002'de gazete manşetlerinde şöyle bir şey var: Türkiye'yi mafya teslim aldı. Ben AK Parti'de değildim o dönem. AK Parti'nin Türkiye'de sağladığı en önemli meselelerden bir tanesi, AK Parti Türkiye'de ilk mafyayı bitirdi. 

(Niye özne sizsiniz? Kendinizi yalnız hissediyor musunuz?) Özne seçilmemin sebebi şu: Ben hükümetin bir üyesiyim. AK Parti'nin yöneticiliğini de yaptım. Terörle mücadelemize devam ediyoruz. 

Sedat Peker'in korumaya mı ihtiyacı var? Ben akademisyenleri kan banyosunda yıkayacağım. AK Parti'nin lehine midir aleyhine midir? Rize'deki toplantısına suç duyurusunda bulunulmuş. Peki koruma nasıl verildi?

2015'te sanal bir tehditle DHKP-C'nin bu kişiyi tehdit ettiği ortaya çıkar. Derler ki şu şu sebeplerden dolayı tehdit var, bu sebeple koruma vereceğiz. Sonra bu kişi (Nurettin Demir - Eski Kadıköy Emniyet Müdürü) FETÖ'den cezaevinde. Sedat Peker'in cipini kullanırdı.

(Sedat Peker'in 'milletvekilini dövdürdüm' iddiası) Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgim yok. 

Arkamda tek kara leke olduğumu söyleyen biri olsun, namusum üzerine yemin ediyorum ki kimsenin yüzüne çıkmayacağım.

Erdal Aras partinin bir kişisi. Kazanınca binlerce kişi bizim yanımızda zaten. 

Adalı cinayetiyle ilgili bugün talimat verdim. 

MEHMET AĞAR İDDİALARI

2002'de Tansu Hanım'la konuşuyorduk. Ufuk Söylemez olur dedi, olmaz dedim. Kemal Çelik olur dedi, olmaz dedim. Böyle beş altı tane isim konuşuldu. En sonunda kendimi istiyorum zannetti. Dedi ki sen olursun. Çocuğum dedim. Kim olabilir dedi. İlhan Kesici ağabey dedim. Seçim öncesi Sayın Çiller'le karşı karşıya kalmama rağmen, Sayın Çiller'i o dönemde de terk etmedim, Çiller'i salona soktuk ve çıkardık. 2002'den 2007'e kadar Sayın Ağar'a ben muhalefet ettim. Ben bir bürokratın bir siyasi partide aktif olmasına karşıyım. Ahmet Davutoğlu'nun bir devlet bürokratını istifa ettirip milletvekili yapacağım dediği zaman da karşıydım. 

Eski ağabeylerimizin bizi götürüp bir şeyin önüne atıp savcılar harekete geçsin demesini kabul etmiyorum.

Sayın Ağar'ın bir marinada görev alması doğru mu? Zinhar doğru değil. 48 saat içerisinde ben olsam ayrılırım. Bir kardeşi olarak söylüyorum. 

Yargı beni çağıracak ve ben şunları söyleyeceğim: 18 kişi tutuklandıktan sonra bu suç örgütü dosyası niçin ayrıldı ve siz niye yakalama çıkarmadınız? İstanbul'da 2018'de başlayan bu soruşturma Emniyet'ten 2019 tarihinde bittikten sonra 3 gün sonra suç örgütü elebaşı (Sedat Peker) yurt dışına çıktı. Bundan 3 ay öncesine kadar İstanbul Emniyet Müdürü bu dosyayı bana ne yapacağız diye sorduğunda gereğini yerine getireceğiz dedim. Bu meselenin nasıl olduğunun hukuki izahatını isteyeceğim. 

Hadi Özışık'ı ben 30 yıldır tanırım. Yardım ettiğim insandan bir şey isteyen namussuzdur. Hayatım boyunca hiçbir şey istemiş değilim. 

"HADİ ÖZIŞIK'A MEMLEKETİ SATTIN DEDİM"

Bu adam benimle YouTube programı yapmak istiyor dedi. Zinhar dedim, işine bak. Hadi Özışık'ı ben yıllardır tanıyorum. Bir tanesi de Mahmut Övür. Telefon açtığım Hadi Özışık'a, yaptığın çok yanlış, memleketi de sattın bizi de sattın dedim. Sonra bana şunu yazdı: Seni Sedat Peker'e sattım öyle mi, ben dostlarımı satmam. Ben bu adamla ilgili seninle hiç konuşmadığım halde, seni satmış oldum öyle mi? 

(Sedat Peker'e) kırmızı bültenle ilgili hemen müracaat ettik. Hem İstanbul, hem Bursa hem de İzmir'den araması var. Peker'le ilgili müracaat ettik. Difüzyon (inceleme) bölümüne aldılar. FETÖ'cüleri de böyle yaparlar. 

Meselenin ilk başlarında Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirme yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız da ve kimler kimler de göreceksiniz çıkacaklar genel değerlendirmelerini ortaya koyacaklar. 

(Sayın Erdoğan ve partinizin sizi yalnız bıraktığını düşünüyor musunuz?) Kesinlikle hayır. 

Ben bu adamla (Sedat Peker) hayatımın hiçbir yerinde bir araya gelmedim. Bir cenazede uzaktan çirkin bir şekilde gördüm. Çok yıllar önce. Onun dışında hiçbir ortak halim söz konusu değildir. 

Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileyecek. Gelecek, cezaevine girecek ve cezasını çekecek. Bu bedeli ödeyecek. 

Bu suç örgütü lideriyle ilişkisi olan herkes bedelini ödeyecek. 

(Bu süreçte kendinizi yalnız hissettiniz mi?) Bunun asimetrik bir operasyon olduğunu biliyorum. Ucuz bir eleman tarafından gerçekleştirildiğini ve sistematik şekilde sürdürülebilir olduğunu görüyorum. Kendimi niye yalnız hissedeyim? Terörde, göçte, afette ben konuşmuyor muyum? Kesinlikle yalnız değilim. Yalnız olup olmadığımı görürsünüz. 

(10 bin dolar alan milletvekili kim?) Bunu savcıya gideceğim ve söyleyeceğim. Bu kişi siyasetçi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63