Son dakika haberi: Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca, "Anlaşma sağlanan ülkelerde aşı sertifikası tanınacak" dedi.

07 Temmuz 2021 Çarşamba 20:36
Son dakika haberi: Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Artık tek gündemimiz mümkün olan en yüksek aşılama oranıyla toplumsal bağışıklığı elde etmek. Tüm insan kaynağımız ve enerjimizi buna yönlendirdik. Başarılı bir aşı programı, salgından kurtulmuş Türkiye demektir. 

Bildiğiniz gibi aşı sayılarını il bazlı günlük olarak paylaşıyoruz. Bazı illerimiz aşı programına uyumda tam da istediğimiz ivmede toplumsal bağışıklığa yaklaşıyor. Bazı illerimizse geriden takip ediyor. Bu tatlı bir rekabete dönüşmeli, her vatandaşımız bulunduğu ilin bağışıklık oranına katkıda bulunmak üzere bir an evvel aşısını olmalıdır. 

Anlaşma sağlanan ülkelerde aşı sertifikası tanınacak.

Yeni varyantların sizleri umutsuzluğa sürüklemesine izin vermeyin. 

50 yaş üstü kişiler 3. doz aşı olabilir. 

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63