Son Dakika Haberi: BioNTech aşısı ile ilgili İsrail'den tarihi karar

İsrail, artan Delta varyantı vakalarının ardından bağışıklığı zayıf olan ve 2 doz Pfizer/BioNTech aşısı olan kişilere aynı aşıdan 3. dozun uygulanacağını açıkladı. Halkın geri kalanı için 3. doz olasılığının ise tartışıldığı belirtildi.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 14:10
Son Dakika Haberi: BioNTech aşısı ile ilgili İsrail'den tarihi karar

Son Dakika Haberi: Delta varyantının hızla yayılması ve bunun sonucunda koronavirüs vaka sayılarının tek hanelerden 450’lere yükselmesinin ardından İsrail hükümeti yeni aşı kararını açıkladı.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, bağışıklığı zayıf olan ve iki doz Pfizer-BioNTech aşısı olan kişilere aynı aşıdan üçüncü dozun uygulanması kararı alındı.

İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, "Bu karar hemen yürürlüğe girecek. İki doz Pfizer/BioNTech aşısı olup bağışıklığı zayıf olanlar üçüncü doz aşı olacak" dedi.

Bu kararla, dünyada BioNTech aşısını 3 doz vuracak ilk ülke İsrail oldu.

EMA'dan mRNA açıklaması: Çok ender de olsa kalp kası iltihabına neden oluyorEMA'dan mRNA açıklaması: Çok ender de olsa kalp kası iltihabına neden oluyor

ÜLKENİN YÜZDE 57'Sİ İKİ DOZ AŞI OLDU

Hükümet yetkilileri, halkın geri kalanının üçüncü doz aşı olup olmayacağını açıklamazken, Bakan Horowitz, "Bu konu üzerine çalışıyoruz, henüz net bir karara varmadık" diye konuştu.

Aralık ayı itibarıyla aşı uygulayarak 9,3 milyonluk nüfusunun yüzde 57'sini tamamen aşılayan İsrail'de, geçtiğimiz ay ilk olarak kısıtlamalar gevşetilmiş, daha sonra vaka sayılarının artmasıyla birlikte yeniden kısıtlamaya gidilmişti.

Pfizer/BioNTech'ten üçüncü doz başvurusu!Pfizer/BioNTech'ten üçüncü doz başvurusu!

PFIZER, 3. DOZ İÇİN FDA'YA BAŞVURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

ABD ilaç firması Pfizer'ın Alman ortağı BioNTech ile ürettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının üçüncü doz uygulaması için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuru yapacağı belirtildi.

Pfizer’dan Assoicated Press’e yapılan açıklamada, şirketin salgına bağışıklığı artırmak ve potansiyel olarak Kovid-19 varyantlarının yayılmasını durdurmak amacıyla üçüncü doz aşı onayı için FDA'ya izin başvurusu yapacağı kaydedildi.

İsrail duyurdu: BioNTech aşısının koruyuculuğu gerilediİsrail duyurdu: BioNTech aşısının koruyuculuğu geriledi

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63