Son Dakika Haberi: Bir hafta sonra Trump cephesinden Türkiye çıkışı

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili yaptığı son dakika açıklamasında Trump yönetiminin, Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'ye yönelik aldığı iki karara karşı olduğunu ve bunun önemli bir NATO müttefiki ile ilişkileri daha da germe riski bulunduğunu söyledi.

06 Kasım 2019 Çarşamba 10:56
Son Dakika Haberi: Bir hafta sonra Trump cephesinden Türkiye çıkışı

Washington'da Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkıp terör örgütü PKK/YPG'yi destekleyenler, Temsilciler Meclisi'nden sözde "Ermeni Soykırımı" karar tasarısını ve "Türkiye'ye yaptırım" yasa tasarısını yüksek bir oy oranıyla geçirmişti.

 

TÜRKİYE'DEN PEŞ PEŞE SON DAKİKA AÇIKLAMALARI GELMİŞTİ

Alınan iki karar Türkiye'de sert tepkilerle karşılanmış ve müttefiklik ruhuna aykırı olduğu belirtilmişti.

ABD'Lİ YETKİLİ: İKİ TASARIYA DA KARŞIYIZ

 

Demokratların öncülük ettiği kararlar sonrası yaklaşık bir haftadır sessiz olan Trump yönetiminden ilk açıklama geldi. Bloomberg'e konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Trump yönetiminin her iki tasarıya da karşı olduğunu söyledi. Yetkili Ermeni tasarısının zamanlamasını "talihsizlik" olarak tanımlarken, bu kararın NATO müttefiki Türkiye'yi cezalandırma amaçlı olduğunu dile getirdi.

Üst düzey yetkili, 1915 Olayları için "Meds Yeghern (Büyük Felaket)" ifadesini kullandı.

KARAR TASARILARININ BİR BAĞLAYICILIĞI YOK

ABD yasalarına göre, Senato ve Temsilciler Meclisi'nden geçirilen karar tasarılarının yasal olarak bir bağlayıcılığı yok. Karar tasarıları sadece, kongrenin bir konu hakkındaki tavrını yansıtma açısından büyük bir önem taşıyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63